Vores aktiviteter

Med medlemmer over en stor del af Skandinavien kan det være svært at mødes, så både fysiske og online aktiviteter er vigtige i Poecilia. 
Det er i høj grad medlemmerne, der står for aktiviteterne i Poecilia. 

  • Artslisten 
  • Poecilia Bladet
  • Poecilias Facebook gruppe
  • Hjemmesiden
  • Ungeføder Weekend
  • Hjemmemøder
  • Samarbejde med lignende organisationer i andre lande og deltagelse i deres møder.
  • Støtte af bevaringsarbejde for ungefødere, typisk i Mexico
  • Deltagelse på især danske akvariemesser

Artslisten

Artslisten ligger på hjemmesiden. Her kan medlemmer indberette, hvilke ungeføder-arter de holder, og om der er overskud af arten, så andre kan få glæde af fiskene. Alle kan se hvilke arter, der bliver holdt i Poecilia, men kun medlemmer kan se hvem, der holder arterne. 

Xenoophorus captivus - Foto: Michael Winther

Poecilia Bladet                         

Poecilia Bladet rummer blandt andet artikler om vores fisk, hvordan man bedst holder dem, deres forhold i naturen og om artsbevarelse. Bladet udkommer fire gange årligt. Alle medlemmer har adgang til bladet online også de tidligere numre. Desuden kan man abonnere på bladet i trykt form.

Du kan downloade et prøvenummer af bladet her

Poecilias Facebook gruppe

Alle kan blive medlem af Poecilias Facebook-gruppe, hvor man kan stille spørgsmål om ungefødere og vise billeder og video af sine fisk og akvarier.
Gå til Facebook gruppen her.

Hjemmesiden

Du er på Poecilias hjemmeside. Her kan medlemmer finde kontaktinfo på hinanden og se hvilke ungefødere andre medlemmer holder.

Poecilia afvikler også sine generalforsamlinger via hjemmesiden.

Ungeføder Weekend

Poecilia har tradition for at holde en international Ungeføder Weekend hver andet år. Den rummer typisk en række foredrag og en auktion over fisk. Der er mulighed for både at møde Poecilias egne medlemmer og ungeføder-entusiaster fra en række andre lande. 


Næste ungeføder weekend bliver 31. august - 1. september 2024, hvor Poecilia kan fejre sit 50 års jubilæum. Læs mere her

Auktionarius tjekker fisk ved auktion på ungeføder weekend.

Hjemmemøder 

Medlemmer kan invitere indenfor til medlemsmøder, hvor man kan se medlemmets akvarier, diskutere fisk og hyggesnakke om hobbyen. 
 

Intenationalt samarbejde

Poecilia har kontakt til og samarbejde med ungeføderforeninger i blandt andet Tyskland, England, Frankrig, Holland og USA. Desuden er der nogle europæiske organisationer, der sætter fokus på bevaringsarbejde med henholdsvis goodeide- og xiphophorus-arter.  Det sker at medlemmer af Poecilia deltager i disse møder.

Der er link til dem på vores linkside 

Støtte af bevaringsarbejde for ungefødere

Poecilia støtter bevaringsarbejde med 15 procent af kontingent-indtægterne og man kan give yderligere støttebeløb. Støtten er fortrinsvis gået til et projekt i Mexico, som arbejder med bevaring af goodeiderne, som er særligt truede.

Projektet har blandt stået for at genetablere bestande i naturen af fisk,  som kun har været bevaret af akvarister.

Du kan læse mere om projektet i Mexico her

Deltagelse på især danske akvariemesser

Poecilia har de seneste år haft en velbesøgt stand på akvariemesserne i Vejle og Viborg. Udover at fortælle om Poecilia er standen mødested for medlemmer og en mulighed for at udveksle fisk.

Næste gang du kan møde Poecilia til en messe bliver den 5. - 6. oktober 2024, hvor vi deltager på Viborg Akvariemesse.