Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

betaling for fisk

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Henning Vibæk Buus
Skrevet d. 03/09-2007
kl. 18:50:42
havde besøg af et Poecilia medlem den anden dag han hentede nogle fisk. Han lignede et stort spørgsmåls tegn da han spurgte hvor meget jeg skulle have for fiskene og jeg svarede ingenting og fortalte ham at mellem medlemmer tager vi ikke penge fra hinanden. han sagde at han før havde betalt for fisk fra et andet poecilia medlem. mit spørgsmål er har vi ændret politik ang. at tage penge for fisk eller er det en som ikke helt forstår det der med at være medlem af poecilia eller er det mig som lever i en verden hvor denne ide ikke eksisterer mere ?
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 03/09-2007
kl. 20:36:12
Vi kan jo ikke tvinge nogle til noget - men udgangspunktet er Poecilia-ånden - at vi udbreder fiskene til flest mulig i hvert fald blandt medlemmerne uden at tage penge for det. Mit indtryk er, at det også er det, langt de fleste gør - noget andet er, at en del forlanger lidt penge for fiskene, hvis de annoncerer dem til salg på diverse offentlige akvariesider - måske også af psykologiske grunde (vores fisk er også noget værd *S*), og det er selvfølgelig o.k. Langt de fleste blandt medlemmerne - i hvert fald dem jeg har modtaget fisk fra - tager IKKE penge, og vi bør også arbejde for at bibeholde Poecilia-ånden - den er en styrke. Derfor udbreder jeg også fiskene gratis.

Jeg har dog to gange været udsat for folk (den ene nordmand), der simpelthen ikke ville tage imod gratis fisk, og som derfor - mod min vilje - lagde lidt penge :-)

De bedste hilsener

Thue


Kai Qvist
Skrevet d. 03/09-2007
kl. 21:32:28
Poecilia har altid været kendt for "Poecilia-ånden", hvilket blandt andet betyder, at vi ikke normalt tager penge for fisk medlemmer igennem. Den ånd syntes jeg naturligvis vi skal bevare, men selskabet hverken kan eller vil tvinge folk i en bestemt retning.
Er dog glad for at Henning (og langt de fleste af vores andre medlemmer) efterlever den gode gamle ånd.

-kq
Ole Vandborg
Skrevet d. 04/09-2007
kl. 08:06:31
Har køber gjort opmærksom på medlemskab? Det kunne vel godt tænkes at sælger slet ikke er klar over at køber er medlem af poecilia? Mener selv at "poecilia-ånden" er et rigtig godt initiativ. Vil gerne forære evt. overskud væk til andre medlemmer, men har det selv svært med at modtage noget gratis fra andre medlemmer. Så er jeg mere til byttehandel eller "symbolske beløb" :-).

Hilsen Ole
Martin Tversted
Skrevet d. 04/09-2007
kl. 14:56:18
Som udgangspunkt mener jeg også, at man blandt medlemmer kan udbrede fiskene gratis. Det er ikke et krav, og det skal ikke stå i nogen vedtægter. Desværre er det oftest sådan, at man ikke kan komme af med sine fisk, uanset hvor sjældne de er, og det er ærgeligt. Sætter man dem til salg går det oftest lettere.

Martin
Michael Winther
Skrevet d. 04/09-2007
kl. 16:29:00
Poecilia-ånden skal bevares, selvfølgelig!
Jeg har ikke noget imod at tage imod penge for fisk, planter og andet fra ikke-medlemmer. Dette er ikke en hobby man bliver rig af, så lidt økonomisk tilskud til fx. foder er OK for mig (lige nu sparer jeg op til Aqualog - All livebearers ved hjælp af salg).
To gange på det seneste har jeg solgt fisk, begge gange har jeg gjort køberne opmærksom på Poecilia og fordelene ved at være medlem. Begge er efterfølgende blevet medlemmer og har været hos mig igen og har FÅET fisk. Så det at sætte fisk til salg kan være en måde at hverve medlemmer på.
Vores formand fortalte mig på Poecilia-weekenden at jeg engang havde solgt fisk til ham selvom han var medlem :( Jeg husker det ikke, måske glemte han at fortælle mig at han nu var medlem af flokken? Men Thue, jeg må give dig en øl en dag ;-)
At kunne få fisk gratis er en god måde at komme igang som Poeciliot...og en god måde at forblive Poeciliot på!
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 04/09-2007
kl. 16:45:39
Jo, Michael - det klarer jeg nu nok - med eller uden øl :-)

I øvrigt har jeg masser af dine tyrkiske gambusiaer - de yngler helt vildt, når de er på sommerophold i haven :-)

De bedste hilsener

Thue
Lillian Werliin
Skrevet d. 04/09-2007
kl. 20:34:44
Jeg er en de glade modtagere af fisk og er fornyligt blevet kontaktet af et andet medlem som gerne ville have nogle af mine fisk. Det følted bare fedt at kunne give dem videre. Så det er bare så vigtigt at blive i den "ånd". Jeg tror også det er med til at styrke sammenholdet i så lille et selskab som vores
Nils Johansson
Skrevet d. 22/09-2007
kl. 21:27:56
Hej!
Så glad jag känner mig när jag läser dessa inlägg.
Jag har ju inte varit medlem i så många år ( bara sen 2003 ), och känner inte till denna "p oeciliaanda, med att inte ta betalt av medlemmar ( själv har jag inte sålt eller köpt fisk på detta sätt )
Finns det annat i " poeciliaandan " jag också borde känna till?
Hälsn Nils
Nils Johansson
Skrevet d. 24/09-2007
kl. 17:53:36
hej!
Var är ni alla medlemmar och har inte personerna i styrelsen något att säga heller.
Är " poeciliaanda " en myt, eller finns det något bakom uttrycket?
Hälsn Nils
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 24/09-2007
kl. 18:09:15
Hovedsynspunktet er, at det er vigtigt at udbrede arterne blandt medlemmerne, fordi det øger mulighederne for at bevare fiskene. Netop derfor er det en del af "Poecilia-ånden", at man ikke tager penge, men enten forærer eller bytter fiskene væk.

De bedste hilsener

Thue
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 01/10-2007
kl. 00:01:08
Jag tycker det är helt fantastiskt. Särskilt med tanke på att det är riktigt sällsynta fiskar ibland. Det GÅR INTE att betala nog för dem ....

MvH
Christina G
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 01/10-2007
kl. 00:02:10
Glömde säga: Vi har samma princip inom Svenska Guppysällskapet också.