Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

punkt 4:

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 09/10-2019
kl. 21:31:31
Internationale guppy klubber er det alm. Anerkendt at bruge 6 akvarier for at det bliver optimalt at avle Guppystammer på et show højt niveau.

Kunne vi i Poecilia nå frem til en art et akvarium.

Nogler arter er dog så svære at opdrætte og optimere at to akvarier er nødvendig. En til forældrene og et til ungerne, så de kan voksne sig så store at de er udenfor fare for at blive spist.

Hvis disse 2 punkter kunne blive almindelige anerkendt, kunne meget være nået. Og mange skuffelser undgås.

Stein Edward James Grønning
Skrevet d. 15/10-2019
kl. 13:13:32
Jeg mener dette skal være opp til den enkelte å bestemme selv.

Men et akvarium pr.art er jo fornuftig med tanke sjeldne arter og arter som av en eller annen grunn er vanskelige å holde/få unger på.

Ex. jeg har mine Quintana atrizona alene, mens jeg har et "selskapskar" med flere ulike arter bla en tamform av X.maculatus, viltfanget P.reticulata og akvarieformer av H.formosa og L.vittata
Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 18/10-2019
kl. 14:42:01
Svar til James.
Selvfølgelig skal man selv bestemme, og det kommer til at ske under alle omstændigheder.Tro mig det ved jeg godt.😉 Men du er nu inde på noget selv.
Det skal kun være en vejledning.

1: 1 art et akvarie, 2 arter vil altid være second best.

2: ca 50 procent vandskift ugentlige, alt andet vil være second best ( Her skal også tages højde for fiskebestanden og liter vand.)

3: Fodring af fisk mindst en gang hver dag. ( Et forsøg på at avlive myten om det er godt med en faste dag eller 2. Jeg ved godt at fisk kan leve uden mad længe, men til sidst dør de.)