Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Goodeidae

Tilbage til forum

Characodon audax, El Toboso, ønskes fordelt.

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Michael Winther
Skrevet d. 27/09-2016
kl. 20:34:55
I følge artslisten er jeg den eneste i Poecilia Scandinavia, der holder Characodon audax, El Toboso, Durango, Mexico (Mück and Mück) 2005.
Da jeg har fået et overskud ind fra haven vil det være ønskværdigt, for en sikkerheds skyld, at stammen bliver delt i mindst to.
Derfor søger jeg en seriøs opdrætter til at tage en avlsgruppe.
Mvh
Michael
Morten Hansen
Skrevet d. 29/09-2016
kl. 00:27:25
Hej Michael

Jeg har fulgt klubben et par år på sidelinjen, men er aldrig kommet rigtigt i gang med det seriøse bevaringsarbejde (jobskifte, barn osv. Listen er lang. :)). Jeg har dog stadigvæk mit 240 liters (L120xD40xH50) akvarie kørende. I dette går mine bastarder. De består af nogle guppyer, sværddragere og et par ancistrus. Jeg kan læse af dit indlæg, at du søger en seriøs opdrætter. Jeg tænkte så, om det ikke kunne være mig. Jeg er seriøs på den måde, at jeg er vedholdende og pligtopfyldende, og jeg er mere end villig til endelig at få renset ud i akvariet, for at give nogle seriøse fisk de optimale betingelser (har selvfølgelig læst lidt op på Characodon audax, El Toboso). Endvidere er jeg meget lydhør over for input ang. indretning, vand osv. Jeg er bosiddende på Sjælland (Næstved), men er klar til at køre til Skive, hvis du kan se dig selv dele dine kære fisk med undertegnede? Jeg er forstående, hvis du fravælger mig, og du hellere vil overlade dem til en med mere erfaring ud i netop den type fisk.
Under alle omstændigheder skal jeg i gang med at bidrage til bevaringsarbejdet. Nu kan jeg ikke trække den længere. :)

Mvh.
Morten
Morten Hansen
Skrevet d. 29/09-2016
kl. 00:28:36

Akvariet netop nu.
Michael Winther
Skrevet d. 01/10-2016
kl. 09:07:40
Hej Morten

Smukt akvarium du har der! Du vil dog få brug for at putte nogle flydeplanter i (hornblad er perfekt, du kan få af mig), for de nyfødte audax har brug for planter at hænge i umiddelbart efter fødslen.
Du er meget velkommen til at få en gruppe Ch. audax.
De er egentligt ret nemme: varieret foder, ikke for varmt og rent vand!

Jeg skifter 50-60 % af vandet hver uge med koldt postevand.

Min erfaring er, at det er få grader, der gør forskellen. Jeg har prøvet at flytte dem, hvor de førhen stod ved en temp. på 17-21 grader, til 20-23 grader. Det var nok til at alle gik til. Jeg har stadig lidt problemer med at holde dem køligt nok, men blot det at løfte lampen 3 cm, så den ikke varmer direkte på dækglasset, har været udslagsgivende for fiskenes trivsel.

De har rigtig godt af at komme ud om sommeren. Mine går i baljer på 90 og 150 L fra maj til september.

Jeg kommer til Sjælland (Skovskolen ved Nødebo) mandag til fredag i uge 43. Der kan jeg sikkert tage nogle med, så er du fri for at køre så langt.

Mvh
Michael
Morten Hansen
Skrevet d. 01/10-2016
kl. 21:47:57
Hej Michael

Tak for dit fine tilbud, det værdsætter jeg!
Jeg havde desværre ikke tænkt på temperaturen. Den er lige blevet målt til 25,3 grader celsius (stuetemperatur 23). Et svalt rum har jeg ikke, og det med at overtale konen til at leve i 17 grader, kan jeg vist godt glemme. Tænk, at en for høj temperatur på det "uopvarmede" akvarie skulle blive et benspænd...:(

Mvh.
Morten
Michael Winther
Skrevet d. 02/10-2016
kl. 11:14:08
Hej igen Morten

Ja, det bliver for varmt. Ærgerligt :-(

Skulle du få muligheden for at holde dem køligere er du altid velkommen til at henvende dig...

Mvh
Michael
Morten Hansen
Skrevet d. 04/10-2016
kl. 21:26:49
Jo tak Michael!
Jeg må se, om jeg ikke kan finde en løsning med tiden. Jeg tænker! :)

Mvh.
Morten
Hannah Karlsson
Skrevet d. 21/11-2016
kl. 06:46:02
Hej, det hade varit perfekt för mig, jag har svala rum i källaren där jag tänkt ha fiskar som kräver lite kallare vatten, och en trädgård där jag idag har en stor damm för koi/guldfisk men jag tänkt bygga mindre dammar till levandefödare. Har haft fiskar länge men är först det senaste jag börjat intressera mig mer för vildarter av levandefödare. Bor ju dock i sverige, ca 400km från Malmö så det är ju en bit tyvärr..