Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Poecilia bladet kun i elektronisk form?

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Lars Vig Jensen
Skrevet d. 18/04-2015
kl. 10:07:26
I dag kan medlemmerne vælge at få Poecilia bladet i elektronisk form eller i en trykt papirudgave.
Mit spørgsmål er; bør Poecilia bladet fremover kun udkomme i en elektronisk udgave? Det at trykke bladet og sende det ud med slow mail er jo en stor økonomisk post for foreningen (her er der sikkert nogle fra bestyrelsen som kan sætte nogle tal på). En trykt udgave har begrænsninger i antallet af sider, billeder, layout ect, med andre ord vil en elektronisk udgave give meget større muligheder.
Som et eksempel kan I se denne;
http://www.havefolket.com/2012/08/sommer-2014-01.html
Her er en gruppe mennesker gået sammen om et elektronisk havemagasin (gratis) som på mange områder er meget bedre end de dyre trykte magasiner man kan købes i butikkerne.
Jeg kan godt forstå folk der siger at de godt kan li at få et trykt eksempler i deres postkasse, men det er vel heller ikke den store udfordring hvis folk selv printer deres blad ud derhjemme, måske på endnu bedre papir og tryk end det den trykte udgave leveres i idag!
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 18/04-2015
kl. 12:34:41
Vi havde jo samme debat på generalforsamling - og i givet fald skal vedtægterne ændres. Det sker nok en gang, tror jeg. Derfor er det vigtigt at få debatten med mellemrum. Et elektronisk blad kan have den ulempe, at det nemmere og "drukner" i alt det andet, vi får på den måde...Omvendt sker det nok en gang, og det passer mig også udmærket, men formen skal vi nok overveje. For eksempel tror jeg det kan være en ide at "udkomme" på nogenlunde præcise tidspunkter, så man ved, at der kommer der noget...til gengæld giver det mulighed for hurtig debat i forhold til indhold med mere.

Den store økonomiske byrde er en overdrivelse - dem, der får det trykt, betaler i princippet selv for det ved at betale mere i kontingent. Den forskel bør - så længe vi også har et trykt blad - til gengæld også nogenlunde afspejle de udgifter, og ved generalforsamlingen var det hovedargumentet for at sætte standard-kontingentet lidt op.
Så længe mere end to-tredjedele af vores medlemmer vælger at betale mere for at få bladet i trykt form, vil jeg personlig være lidt betænkelig ved bare at droppe det. Udviklingen er, at andelen af onlinemedlemmer er svagt stigende, og på et tidspunkt vil det jo betyde, at det bliver alvor :-)!
Indtil da er det rigtig godt at få en debat om, hvordan et online-blad kunne se ud :-)


Hugo Nielsen
Skrevet d. 18/04-2015
kl. 14:29:06
Jeg gider altså ikke have pcen med på toilettet, så helre betale porto og tryk af bladet
Michael Winther
Skrevet d. 18/04-2015
kl. 19:38:59
Det er et meget flot mavemagasin du linker til Lars.

Som Thue svarer har vi haft diskussionen før, og den vil helt sikkert også komme igen efter denne tråd. Vi har lige haft bestyrelsesmøde, hvor emnet også blev vendt. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi jævnligt vurderer i hvilken form bladet skal komme, hvordan det skal se ud, hvordan vi får flere aktive skribenter osv. Det er, og skal være, en løbende diskussion. Indtil videre fortsætter vi med både pdf og papir.
Martin Ravn
Skrevet d. 19/04-2015
kl. 09:34:20
Nye muligheder giver jo altid - flere muligheder. Nye muligheder er jo ikke det samme som at gamle måder at gøre ting på må forkastes. Kvaliteten af bladet handler ikke så meget om hvilke muligheder vi har med formatet - kun - men også hvilket indhold man er i stand til at give bladet. Det viste haveblad har rigtigt mange fine billeder, men tekst-indholdsmæssigt er det mindre interessant, set fra en lidt nørded havemands synspunkt.
Et gratis format kunne være interessant i forhold til at skabe et mere bredt akvarieblad. @quarium som jo et det ugentlige gratis akvarieblad der kører på nettet er jo ret overfladisk og kan gøres meget bedre hvis man var mange flere om det... Og vil igen i høj grad være båret af enkeltpersoner som alt muligt andet her i hobbyen.
Martin Ravn
Skrevet d. 19/04-2015
kl. 09:43:12
her er et gratis magazin der er i verdensklasse http://xerophilia.ro/