Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Havedam

Tilbage til forum

Baljer i haven

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Tim Rasmussen
Skrevet d. 15/04-2015
kl. 21:57:28
Sidste år prøvede jeg med en lille murerbalje i haven. Det var ret hyggeligt og derfor har jeg i år købt 3 nye 90 liters murerbaljer. De er vasket grundigt i rent lunkent vand og blev derefter fyldt op. Vandet blev på anbefaling skiftet efter nogle få dage.
Jeg blev anbefalet af en erfaren "balje mand" at komme en skovlfuld havejord i bunden, hvilket jeg har gjort. En sumpplante er også sat i 2 af baljerne i en plantekurv. Resten af planterne bliver flydeplanter; hornblad, najas og hvis jeg kan finde lidt i naturen. I morgen håber jeg vandet er klaret noget mere op, det bliver noget mudret at se på i starten, når der er havejord i bunden. Jeg håber at fange en god portion dafnier til at få podet alle 3 baljer.
Jeg har planlagt en af baljerne skal huse xiphophorus maculatus eller variatus. En anden balje bliver sommerbolig for poecilia wingei Campoma. Sidste balje bliver danio margaritatus, eller hvid skybjerg. Nu må ventetiden gå med at nyde haven og foråret.
Martin Ravn
Skrevet d. 16/04-2015
kl. 09:29:44
Indianerplaty er langt mere kuldetolerant end maculatus. Hvid skybjerg er en fin fisk ude som man ser en del, Celestichthys margaritatus er en man ved man har ude, og så kan man glæde sig over at have dem og man ser dem igen når de kommer ind :)
Tim Rasmussen
Skrevet d. 16/04-2015
kl. 21:26:44
Jo, det kan godt være det ender med indianer platy, jeg har dog kun en kultur/ butiksvariant af denne. Jeg har dog håb om en naturlig type senere på året ;-) Jeg ved at sæsonen for wingei ude er kort, men jeg tænker at prøve at sætte noget yngel ud. Hvid skybjerg er en flot fisk, som dog kan være svær at finde i en pæn kvalitet. Dog kan jeg håbe at de yngler, så der kan sorteres i dem.

Her til aften fik jeg fanget en pæn portion dafnier og fik podet alle baljerne. Næste skridt bliver at lede efter lidt planter i vandhullerne i skoven.
Tim Rasmussen
Skrevet d. 05/06-2015
kl. 15:10:05
Så synes jeg at det var lunt nok til at sætte de første fisk ud. Den venstre balje er der sat 10 hvid skybjerg i. Midterste balje 2 hanner og 1 hun + 5 stk. Yngel af indianer platy. Desværre kun en almindelig butik variant. Sidste balje er der ikke sat fisk i endnu, men planen er at prøve lidt poecilia wingei Campoma. Det bliver sommer vejret som kommer til at atgøre det.
Tim Rasmussen
Skrevet d. 05/06-2015
kl. 15:27:27

Lidt billeder af projektet. Jeg havde ikke tænkt over billedernes størrelse, så nye måtte tages først.