Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Phalloceros c. reticulatus auratus

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Martin Ravn
Skrevet d. 13/12-2014
kl. 09:15:37
Her er billedet af den gamle stamme. Jørgen, du kan naturligvis renavle dem så de ikke længere producerer reticulatus, eller det burde du i alle fald kunne, men stammen er ikke der endnu. Du burde også kunne producerer helt sorte, jeg har også lagt mærke til at enkelte dyr er meget sortere end de andre og jeg har selv haft tanken.
Martin Ravn
Skrevet d. 13/12-2014
kl. 09:16:06
Morten Hansen
Skrevet d. 14/12-2014
kl. 20:23:52
Tak Martin! De er sgu flotte.
Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 15/12-2014
kl. 08:37:45
ja nu for vi se 1. Prioritet er at holde stammen sund og rask så det kan blive en let stamme at arbejde med i mange år frem, men ved hele tiden at tage reticulatus (phenotybe) fra , skulle det gi sig selv, men selvfølgelig kun arbejde men stor og sunde fisk = smukke fisk.

Det har hele tiden været en ønske fisk, ja siden 1993 hvor jeg lære den at kende, gennem den god gamle poecilist Steen Wellejus, han hvad stammen og skulle lige til at sende en lille flok Auratus til Japan, dengang var det ikke så almindelige at sende fisk, som privat person, så wauooo tænkte jeg, jeg kom for at hente P. C. Reticulatus og synes det måske var lige frisk nok at bede om, flere fisk når jeg ikke rigtig viste om jeg kunne hold liv i dem jeg lige havde fået . ;) stammen holder jeg dog i 14 - 15 år.

Mit råd til dem der vil holde folk der vil holde de feks. Kaudi. Er hold den koldt masser af levende foder pas på med ikke for store vand skift hvis man ikke kender stammen, men er den vant til det er det ikke noget problem ellers er det den sikke død for arten, da den kan være ret følsom, den skal dog altid have rent vand. Et godt beplantet akvarie giver livlige glad fisk, det er dog ikke en fisk der er særlige sky.

Den er dog ikke så nem at holde som der står i mange af de gamle akvarie bøger, og jeg kan ha min tvivl om de nogen sinde har holdt arten. Men så er den heller ikke sværere, og med den god pasning skulle man kunne holde arten.

Og det har jeg så tænkt mig at gøre, så længe jeg kan løfte en spand med vand.
Jeg for en lille chance da jeg køber dem på en auktion, men kun et par ( fra tyskland ) og de klare den ikke.
Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 15/12-2014
kl. 08:48:24
Jeg ser frem til den dag hvor man kan komme til at rette og redigere i teksten, hvis man ikke lige fik læst det rigtig, og her er der også en del af teksten der blev væk, men så kom igen, den sidste del, det er med en vis dødsforagt man skrive her inde.
Morten Hansen
Skrevet d. 15/12-2014
kl. 12:39:26
Ja, muligheden for at redigere i sine indlæg bør være til stede. :)
Martin Ravn
Skrevet d. 15/12-2014
kl. 14:14:25
Jeg har spredt den til flere lande nu. Bla England hvor den går som varmt brød. Den nye ejer siger han har en venteliste på afkom så lang som hans underarm :)