Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Havedam

Tilbage til forum

Fisk ind fra haven

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Martin Ravn
Skrevet d. 11/10-2014
kl. 08:51:48
De fleste fisk er kommet ind fra haven her på matriklen. Der er stadigt lidt platyunger der svømmer rundt i en af fiskekasserne og det endda efter den har været tømt for vand og nyt bundlag er blevet tilsat.
Opdrætter af ungefødere udenfor har været ganske rimeligt, guldkaudierne viste sig at være gode på friland og der er fint med unger samtidigt med at ungfisk og voksne har fået smuk farve og god størrelse. Jenynsia har som tidligere vist sig at være en af de mest velegnede ungefødere til dammen. Hurtigtvoksende og helt uproblematisk selv ved meget lave temperaturer. Xiphophorus variatus er som nævnt med tilfældet med ungerne ekstremt kuldetolerant. De fisk der kom ud i foråret var unger fra september sidste år og selv om flere af dem har passeret fem cm er de stadigt ikke udfarvede. Den stammer jeg holder får dybt orange finner og blå sider, men altså ikke før de er mere end halvandet år gamle.
En anden xiphophorus der har været testet ude er x. Xiphidium, denne er lige så kuldetolerant som indianerplaty og de sidste kom ind efter at vi havde den første nattefrost i et cifrede vandtemperaturer. De stod med smukke farver og tegninger og havde de været fugle ville jeg have sagt at de havde en smuk, stram fjerdragt :) der var enkelte unger og antallet havde mere at gøre med at de gik sammen med nogle lidt større killifisk og cichlideunger. Næste år får de deres egen bolig. En sidste ungeføder der har været ude i år er xenotoca sp. San marcus. En gammel Radda indsamling fra starten af firserne. Fint med unger af denne.

Næste år skal der lidt flere goodeider ud lige som xiphophorus evelynae og malinche skal have plads. Disse to er ligeledes meget kuldetolerante og vil helt sikkert have godt af en sommer ude.
Hvad med jer andre? Hvordan er året gået med fiskene ude?
Michael Winther
Skrevet d. 11/10-2014
kl. 23:04:18
Jeg har også taget det meste ind nu. Dog er Jenynsia onca stadig ude. Mine sortplettede Gambusia holbrooki har ynglet voldsomt derude, i to halve vintønder. Jeg satte to par ud i hver tønde. ind kom de fire plus 60-70 halvstore unger. Derudover har jeg haft en flok unge Characodon lateralis ude. De er vokset godt og er blevet rigtig flotte. Jeg har også haft to par Characodon audax, El Toboso ude. Ind kom et voksent par og 15-20 unger af god størrelse. Jeg mistede altså det ene par. Men det er til at leve med når der kommer en god flok unger ind. Endelig har en murerbalje huset hvid skybjerg, de har også ynglet godt, men de hører jo ikke hjemme i dette forum.