Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Poecilia wingei / Poecilia reticulata

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Michael Winther
Skrevet d. 26/03-2014
kl. 16:58:30
Der er stadig meget usikkerhed omkring P. wingei og P. reticulata. Se blot nedenstående links. Diskussioner om guppyer bliver nemt et spørgsmål om "tro". Og jeg er på ingen måde ude på at starte endnu en diskussion her. Jeg vil blot (efter rådslagning med formanden) oplyse, at vi i Poecilia Scandinavia vælger at godkende indberetninger af guppyer både som den ene og som den anden art.
Hvis artslisteføreren ellers havde haft nogle hår på hovedet ville de nu være grå pga. de s****s guppyer!

http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1471-2148-14-28.pdf

http://stage.tfhmagazine.com/details/articles/the-emperor-wears-no-clothes-endlers-livebearer-is-still-a-guppy.htm
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 27/03-2014
kl. 00:43:31
Sammenlignet med taxonomi for andre dyregrupper har fisk en svært høy tendens til å få egne artsbetegnelser der man kunne forvente raser eller underarter. Hva med de ulike discus-arter fra Amazonas? Det minst strenge artskriterium er at individer som kan gi fertilt avkom er av samme art. Det strengere artskriterium er at individer som normalt ikke avler i naturen er av forskjellige arter. Så blir et spørsmål, er stammer av samme type fra geografisk adskilte vassdrag automatisk to forskjellige arter? Vi har nok mange gråsoner her så lenge som det dreier seg om den samme hovedtype. Om vi så skulle lande på Poecilia reticulata var. wingei istedenfor P. wingei er det fortsatt en distinkt (under)art. Det betyr faktisk ikke så mye, men min oppfatning er at ichtyologer sannsynligvis burde bruke begrepet "underart" litt oftere.
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 27/03-2014
kl. 08:09:22
De fleste Poecilia folk holder nok lokationerne adskildt alligevel, så som udgangspunkt betyder det nok ikke det store for "os", men jeg synes nu det er fint at have dem som hver sin art på listen.

SKULLE der falde ro på sagen (hvilket der nok ikke gør), så kan man jo revurdere.