Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Havedam

Tilbage til forum

Haven 2014

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 11/03-2014
kl. 08:22:53
Nå, nu er det ved at være tid for klargøring af baljerne...satser på at få 5-8 murerbaljer op at køre i år. Dem fra sidste år er der allerede en del cyclops der tøffer rundt i.

Selv regner jeg med at prøve en del Xiphophorus ude i år. Milleri (som var en success sidste år), xiphidium, evelynae, variatus og måske pygmaeus.
En art som X. multilineatus burde vel også gå fint udenfor?

H. formosa skal også ud.

Af ikke-ungefødere bliver det Ellasoma okefenokee og evergladei som kommer ud.

Hvad skal i andre have ud?
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 11/03-2014
kl. 11:13:06
God ide med denne tråd - og at pode med levende foder nu er glimrende!
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 11/03-2014
kl. 12:06:10
Jeg gjorde det sidste år. Havde faktisk sat en balje op til Barbus hulstaeerti også, men de gik til et stykke tid efter udsættelsen. Det var en sortvandsbalje med en masse spagnum i bunden og fyldt med regnvand. Ikke ideel til ungefødere, men spagnummen var fuld af liv - røde myggelarver osv., så spagnummen blev fordelt i baljerne med X. milleri og H. formosa. Der var MEGET spagnum så jeg var lidt usikker på om det ville påvirke baljerne for meget mht. pH osv., selvom jeg havde hanevand i baljerne. Fiskene var tilsyneladene ligeglade for de ynglede da helt åndssvagt. Jeg tænker i hvert fald at spagnummen gav grobund for mere akvatisk liv end uden spagnum.
Martin Ravn
Skrevet d. 11/03-2014
kl. 17:03:28
Jeg har allerede sat fundulus ud, to arter. Har lidt smerlinger ude der har gået der hele vinteren. Lidt snere kommer der diverse aphanius ud, jenynsia, xiph variatus, ellasoma, austrolebias, lidt karpefisk, allotocaer, kaudier, cichlider, chile tetra, valenica og måske lidt andet :) mange af vandplanterne er allerede i gang.
Martin Ravn
Skrevet d. 11/03-2014
kl. 17:05:39
Måske skal jeg også prøve lidt guppy, er ved at lave en hybrid stamme så måske giver den lidt hybrid kræfter. Til efteråret kan jeg indmelde den til artslisten. Lokalitet: sejs, silkeborg, denmark 2014. Collector: martiN ravn :)
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 12/03-2014
kl. 07:20:08
:)

jowjow.

Det er da en del du får ud i haven Martin :)
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 20/03-2014
kl. 23:35:33
Jeg funderer på om jeg skal prøve noen Poecillider i karpe / gullfiskdammen. Jeg skrev litt om oppvarmet dam nedenfor denne tråden--jeg har altså 4000-5000 liter vann som holder ca 23 grader på det varmeste om sommeren og minimum 6 grader på det kaldeste om vinteren. Jeg skulle nok kunne holde opptil ca 10 grader om vinteren med bedre isolasjon og et litt høyere strømforbruk. Da vil flere arter kunne være aktuelle.
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 21/03-2014
kl. 09:37:06
Absolut Peter. Jeg tænker det giver en del muligheder :)
Martin Ravn
Skrevet d. 23/03-2014
kl. 17:45:15
Med 10-23c er der en del goodeider du sagtens kunne holde, men dog ikke sammen med guldfisk eller koi.
Med helt rent vand kunne det fz være skiffia, allotoca, girardinichthys, ikke de mest farvestrålende, men nteressante fisk der alle er udryddelsestruede. De har ingen kommerciel interesse så det skal ikke være derfor du gør det. Enkelte platy kan måske også; xiph evelynae, nezahualcoyotl, malinche, visse stammer af variatus. Men så skal du også være sikker på at 10c er absolut mindste temp.
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 23/03-2014
kl. 21:25:59
Jeg har også en 1000 liters isolert plastcontainer i metallbur. Denne var hjem for karper i et års tid mens jeg utbedret dammen. På grunn av god isolasjon med isopor og en 200 watts varmekolbe var det aldri kaldere enn ca 15 grader i denne, selv midt på vinteren. Jeg tenker at dette kunne være et konsept for å holde / formere godeider og poecilider. Det er selvsagt ikke noe konsept for å vise frem pene fisker, men snarere et praktisk "industri-konsept".

Du skriver at gullfisk og karper må ut, men jeg er ikke så sikker på om en kombinasjon ville være umulig. Jeg har mye planter / skjulesteder og disse karpefiskene ikke så slemme til å jage etter mindre fisk. De spiser i stor grad plantefor. En mindre mengde gullfisk-yngel vokser stadig vekk opp blant de voksne da de kan gjemme seg vekk i den første tiden. Selvsagt ryker nok endel med. Gambusia eller X. evelynae kunne sannsynligvis fungere.
Martin Ravn
Skrevet d. 23/03-2014
kl. 22:03:30
Er det fordi du vil lave rigtigt mange fisk og sælge? Eller er det bare for sjov, for at have noget andet end lige guldfiskene? Jeg ville nok vælge gambusia hvis de skulle gå sammen med karpefiskene. De kanogså tåle de laveste temperaturer.
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 24/03-2014
kl. 13:52:53
Hvis jeg skulle lave riktig mange fisk for å selge burde jeg vel satse på røde korallplaty og slørhaleguppy :-)
Nei, idéen med container-oppdrett var vel å lave riktig mange fisk for et godt formål, som f. eks. å lave riktig mange truede godeider eller riktig mange poecilider til å forære til andre her.
Når det gjelder dambruk var vel tanken å holde noe interessant ved siden av gullfisk og koi og så eventuelt se hva jeg vil ha i fremtiden. Men, nå er der altså det med en pryddam i en hage at resten av familien gjerne vil at man holder noen fisk som man kan se.
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 20/05-2014
kl. 09:00:16
Jeg har sat Xiphophorus miller, variatus, nigrensis, evelynae og xiphidium ud i weekenden. Det ser ud til at gå fint.