Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Erfaring med Phalloceros caudimaculatus, Centurión, Cerro Largo. Uruguay (Morten Ask) 2010

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Mikkel Andersen
Skrevet d. 05/01-2014
kl. 16:23:45
Hej alle sammen.

Jeg er rendt i lidt problemer med denne vildtfangede kaudi. Jeg fik en flok ad to omgange sidste efterår og jeg kan ikke få dem til at trives i akvarier desværre. Hele den første vinter gik de uden at jeg fik en eneste unge. De så ej heller så ud til at trives besynderligt eller lave nogen anslag til parringer. De vekslede imellem at være underernærede eller lige akkurat i god nok stand. Ungfisk, så ud til at trives bedre end de voksne.

I sommers kom de ud i en murerbalje sammen med en flok guppyer. De var meget sky, og lige pludselig opdagede jeg en masse ungfisk, og alle fisk der kom ind var i fantastisk form. Allerede ugen efter at de kom ind i kælderen igen, begyndte de at skrante igen og flokken er desværre ikke synderligt stor længere.

De går i et 112liters akvarium sammen med en flok X. milleri og en lille flok guppyer, som sneg sig med ind udefra som unger. Der er nok en 5-6stykker. De andre fisk ser ud til at stortrives. Jeg er ret flink til at skifte ugentligt 1/3 vand. Temperaturen er lige omkring 20 grader, men sidste vinter var den nede omkring 16. Der er mange planter, mexikanske tanglopper, snegle og rejer i akvariet. Jeg har haft lidt skriverier med Michael Winter om at det kunne være lidt manglende lys der gjorde udfaldet. Efterfølgende har jeg sat lysstyrken op, men kan umiddelbart ikke se noget vildt resultat. Der er ingen bevægelse i vandet- men det er der heller ikke udendørs.

Jeg fodrer rimeligt alsidigt med forskellig tørfoder, mikroorm og lidt myggelarver fra dyrehandelen.

Jeg holder desuden to andre flokke kaudier. Den spættede og en auratus variant. De gør fint under nøjagtigt samme kår- dog i to andre akvarier.

Hvordan holder I dem?

På forhånd tak :-)
Michael Winther
Skrevet d. 05/01-2014
kl. 21:17:23
Det var nu sollys om sommeren jeg slog et slag for i vores chat.
Jeg har også prøvet kaudierne fra Centurión. Og oplevede nøjagtigt det samme som dig. Skrantende fisk, som bare blev tyndere og tyndere.

Når de trives godt ude om sommeren og ikke inde om vinteren, kan man se på hvad forskellene er:
1. Direkte sollys kontra kunstigt lys
2. antallet af fødeemner (alger,mikroorganismer m.m.) i vandet: stort ude, mindre inde
3. temperatursvingninger kontra stabil temperatur

Måske skal de gå meget koldt om vinteren.

Jeg tør ikke give et nærmere bud på, hvorfor lige kaudierne fra Centurón er svære, når nu andre kaudier er noget lettere. Det er der måske andre medlemmer, som er bedre til end jeg.

Dag Leonard Fjeldstad
Skrevet d. 05/01-2014
kl. 22:02:58
Har 2 63L med disse å det går skitt di trives ikke men så har jeg en gruppe som jeg hadde ute i sommer i en balje på 80L Denne tok jeg inn å den har blitt stående på gulvet å temperaturen ligger nok på mellom 10 og 18 grader hvor mange det er i den baljen vet jeg ikke men det er en del og di er store og kraftige! Jeg har ikke byttet noe vann på de siden jeg tok de inn bare fylt etter vann. Da jeg tok den inn var det en del løv i baljen å det har jeg ikke rørt så vist jeg fanger fisk der så lukter vanne skitt men fiskene stor trives!!!
Dag Leonard Fjeldstad
Skrevet d. 07/01-2014
kl. 17:21:09
Her kan en se baljen som står rett på kaldt betonggulv. Som en ser på bildet av fiskene er de kraftige og fine med en kraftig fin farge. I denne baljen er det et tykt lag med blader fra bjørk det er også små kvister og mye frø
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 14/01-2014
kl. 04:55:54
Disse fiskene har jeg ingen personlig erfaring med, men jeg ble nysgjerrig på dette temaet og søkte endel på nettet. Det er åpenbart at vi overvurderer de mellom- og sør-amerikanske fiskenes temperaturkrav. Typisk holdes de i tropetemperatur hele året, gjerne på 23 - 27 grader. De nordlige artene fra Mexico, som altså gjelder Xiphophorus og hoveddelen av de aktuelle fiskene, tåler ned mot 10-14 grader. Phalloceros caudimaculatus lever lang syd for ekvator og er heller ingen egentlig tropefisk. Noen sier minimum 10 grader og andre sier faktisk ned til 4 grader! Hva mange er enige om er at tropetemperatur hele året er direkte ugunstig for disse fiskene. Det er faktisk ingen grunn til å ha varmekolbe i et akvarium med levendefødende tannkarper i skandinaviske hjem.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 14/01-2014
kl. 08:33:38
At vi generelt har en tendens til at overvurdere temperaturkrav, er jeg enig i, og det tror jeg, Mikkel er meget opmærksom på. Igen skal vi så huske, at der er forskelle på arter ofte også indenfor samme slægt - også hvad dette angår.
Men her har vi måske et meget godt konkret eksempel på det :-)
Pavel Púchovský
Skrevet d. 18/01-2014
kl. 03:11:41Yes, in the winter they need colder water.