Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Teknik/udstyr

Tilbage til forum

Akvarier, antall og innredning

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 05/01-2014
kl. 01:20:52
Jeg vil anta at de fleste her har mange akvarier. Hvilken størrelse og hvilket oppsett dreier det seg om? Selv har jeg kun to akvarier for tiden, men har hatt opp til 8 stykker tidligere. Man kan lett støte mot en "wife acceptance factor" her. For virkelig målrettet, systematisk avl av forskjellige arter og stammer er vel reoler av mindre / mellomstore akvarier med minimal innredning tingen.

Når det gjelder levendefødende har jeg endler og platy i et sumpakvarium for tiden. Det vil si, et ca 200 liters akvarium med kun 20 - 30 cm vannstand og sumpplanter. De fleste akvarieplanter er faktisk sumpplanter og kommer først til sin rett når de får vokse ut av vannet. Jeg har en gammel stamme med Anubias og noen Amasonas-sverdplanter. Under vann vokser Hydrilla verticillata. Jeg har Najas gramiena i det andre karet og det er en glimrende plante for å gi skjul for yngel. Disse vokser raskt i riktig lys. Jeg har ingen gjennomluftning. Jeg har kun filtrering og horisontal vannstrøm og satser på at plantene skal produsere oksygen. Det fungerer bra så lenge som man balanserer fisk og planter.

Endler og platy går forøvrig greit sammen uten noen risiko for krysninger. Flere arter av Xiphophorus i samme kar hadde nok gitt avkom av usikker avstamning og endler og guppy i samme kar gir garantert krysninger.
Martin Ravn
Skrevet d. 17/01-2014
kl. 13:21:26
Det er klart at du skal have mange akvarier når du er meget interesseret i fisk. Det er naturligvis lettere hvis du får akvarierne før du får konen... med mindre I holder fisk sammen - det kan anbefales.
her i huset holder vi vil 50 akvarier +. Det er ikke specielt overvældende og dækker over mange størrelser. Jeg tænker at mange her inde holder mindst lige så mange akvarier. Det er jo i sidste ende et spørgsmål om hvor meget tid man vil bruge på det set i forhold til hvor meget fritid man har.
De fleste af mine akvarier kræver mest pasning om sommeren. Det drejer sig om mine koldtvandsakvarier med forskellige karpe- og killifisk. Temperatur pt er 7/8c. Der sker ikke meget på denne årstid der.
Hans-Petter Roverud
Skrevet d. 31/01-2014
kl. 02:07:59
Jeg vil nok satse endel på baljer ute om sommeren. Inntil nylig har all min hagedamsaktivitet dreiet seg om gullfisk og koi, men jeg ser nå at der er potensiale for Poecilia utendørs også. Ellers er nok en mengde enkelt innredede akvarier mest praktisk om man skal bedrive planmessig avl / holde flere stammer av samme art fra hverandre.
Kim Kastberg Mathiasen
Skrevet d. 21/02-2014
kl. 07:52:22
Jeg har akvarier på 16, 30 og 50 liter. For tiden er der Poecilia wingei i mine 30 liters og diverse Xiphophorus i mine 50 liters. Måske lige i underkanten med 50 liter vand til f.eks. X. multilineatus, men det ser nu ud til at gå fint. Der er to hanner og de holder rimelig fred.

Alle akvarier er filtreret med HMF/luft.