Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Er Poecilia stødt på grund?

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Kai Qvist
Skrevet d. 08/10-2013
kl. 21:53:04

Hvad sker der for tiden?

Før hen kunne vi sagtens tale om alt det vi gerne ville ændre på/opnå (ikke altid med succes), men nu taler vi ikke en gang om det mere!

Er vi bare en flok selvfede egoister, der passer vores egen lille andedam og bruger Poecilia til at skabe lukrative aftaler for egen vindings skyld? Det er efterhånden det indtryk jeg, og i øvrigt andre medlemmer har af Poecilia.

Hvis der, mod mine forventninger, sker noget bag kulissen er det tilsyneladende så hemmeligt, at medlemmerne ikke må vide noget. Vi har da aldrig haft så lavt et informationsniveau som vi har nu, og det på trods af en formand, som i sin valgtale blandt andet skrev at synlighed og kendskab var en vision! Samme formand har nu i mere end seks måneder ikke sagt en lyd (har end ikke takket for valget og løftet noget slør for sit kommende arbejde), så hvordan skal man tolke det han selv skrev i sin valgtale?

Selskabet har et fint e-mail system, som uden problemer kan sende hurtig information ud til medlemmerne, men det virker tilsyneladende ikke!

Vores hjemmeside indeholder forældet og direkte forkerte oplysninger, det er endda stadig muligt at bestille postkort med reklame for ungeføder weekenden maj 2013.

Informationerne om næste års weekend og jubilæum vægtes ikke særlig højt, og bliver på ingen måde fremhævet. Så vidt jeg er orienteret, via de kontakter jeg personligt har internationalt, er der ikke udsendt oplysninger/PR for næste års arrangement til søsterorganisationerne rundt omkring i verdenen. Forventer man seriøst, at folk kan rejse til et andet land for at deltage i vores arrangement med kort varsel?

British Livebearer Association (BLA) afholder deres Autumn Convention fra på torsdag og frem til søndag, og her ville det jo have været oplagt at lave PR for vores eget arrangement. Heldigvis har et medlem i BLA lovet mig at printe de få oplysninger vi har på vores hjemmeside, så vi trods alt får lidt PR.
Få da lavet nogle fede posters, som kan sendes rundt til de forskellige events, så vi kan få skabt noget opmærksomhed omkring Poecilia.

I næste måned er der et stort arrangement i Bratislava (se evt. vores facebook gruppe for den information er tilsyneladende ikke fin nok til vores egen hjemmeside), og her opfordre man foreninger til at sende posters og anden info, som de gerne trykker og udstiller gratis.
Her vil det jo være oplagt at lave PR for både selskabet og vores arrangementer.

Indtil videre ser programmet jo rigtig fint ud til vores kommende weekend og jubilæum, men hvad nytter det hvis vi ikke kan tiltrække deltagere.

Jeg mener seiøst at vi som selskab er stødt på grund, men det betyder ikke nødvendigvis at vi synker. Vi kan sagtens overleve som selskab hvis vi fortsætter uændret, men er vi klar til at drage den konsekvens det unægteligt føre med sig?

Jeg er personligt holdt op med at tale godt om Poecilia (taler heller ikke dårligt om Poecilia), men jeg undlader bevist at komme nærmere ind på et for mig prekært spørgsmål.

Jeg er på ingen måde vred, sur eller lignende - nærmere skuffet - og dette indlæg skal ikke opfattes som et angreb på de få, som virkelig gør et stort arbejde for selskabet og dets medlemmer.

Det er på tide vi finder ud af hvad vi vil med Poecilia, og så handle derefter eller bare fortsætte uændret.


Albert Johann Palner
Skrevet d. 09/10-2013
kl. 11:04:37
Hej

Som jeg ser det mangler vi f.eks det årlige Randers og Nyborg møde. Jeg ved ikke
om det har interesse blandt medlemmerne.

Giv et input

Hilsen

Albert


Albert
Michael Winther
Skrevet d. 09/10-2013
kl. 19:15:34
Det er gode, men også urovækkende, betragtninger du gør dig her Kai. Jeg er enig i det meste.

Noget af det vigtigste for mig i et selskab som vores er åbenhed, information og dialog. Det var det også da jeg for snart femten år siden blev medlem. Som nyt medlem har man brug for masser af information og pejlinger af hvad selskabet står for og hvor det er på vej hen. Som ældre medlem savner jeg nu at blive indviet i hvad bestyrelsen tænker, ellers har jeg ingen mulighed for at forholde mig.

”Er vi bare en flok selvfede egoister, der passer vores egen lille andedam og bruger Poecilia til at skabe lukrative aftaler for egen vindings skyld? Det er efterhånden det indtryk jeg, og i øvrigt andre medlemmer har af Poecilia”.

Det er provokerende ord, men der kan være noget om det. Jeg har længe været bekymret over, at vi er for få, der trækker læsset. Det er ærgerligt, og det bliver pokkers sårbart, når kun et par håndfulde medlemmer er aktive. Hvis alle kun melder sig ind i Poecilia Scandinavia for at få nem adgang til sjældne fisk hopper kæden i hvert fald af. En forening ER dens medlemmer. Jeg har altid godt kunnet lide Kim Walthers omskrivning af Kennedys ord: Spørg ikke hvad Poecilia kan gøre for dig, spørg hvad du kan gøre for Poecilia!

Jeg har på det seneste hørt en del frustrerede nye medlemmer efterlyse aktivitet. Det har jeg det lidt dobbelt med. For jeg synes, at man som medlem selv skal yde for at kunne nyde. Men for at medlemmerne kan være med-trækkere af læsset skal der fremstå en klar retning og en synlighed om, hvad der kommer forude, som de eventuelt kan hjælpe til med. Den savner jeg også nu.
Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 11/10-2013
kl. 20:56:18
Jeg er nu ikke så urolig, jeg har altid været både glad og stolt over vores klub, og hvad den står for, og fortæller gerne om Poecilia, til alle og en hver der gide høre om det.

Men ellers må jeg nok medgive der er godt nok meget ro på. Og P.S. har ikke meget formand er også til at se og høre. Hvor meget eller er hvor lidt det har af sige er jeg ikke rigtig som menig indianer i stand til at sige.

Jeg vil dog også mene at det er op til medlemmerne selv at skabe klubben, men der sker nu alligevel noget der bliver udvekslet fisk stille og roligt hele tiden, selvom de fleste har de fisk og akvarier som de nu kan have. Og andre føler ikke trang til at skrive, om dem selv eller deres fisk, men er ellers ganske godt tilfreds med deres hobby og den tid de nu har til den.

Jeg vil måske hellere spørge om vi gør nok for de nye som kommer ind i klubben?

De gamle skal nok blive... Både dem med fisk og dem uden det er nemlig en livs stil at være Poecilia Shandinavia medlem.

Også var det for øvrigt mig som omskrev de berømte ord, fra en hvis herre, for første gang i et poecilia blad Vi skal godt nok langt tilbage i tiden, og det var nok også som svar på hvorfor sker der aldrig noget : Spørge ikke om hvad Poecilia kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for poecilia.

Og de gælder stadig uanset hvem der skrev dem.

Ellers tror jeg det ligger i tiden, mange klubber ligger stille, men det er ikke det samme som de er døde.
Peter Ingeman Hansen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 09:35:05
Hej

Det man at klubben ligger lidt stille der kan jeg sige at det samme gør det i SKS (skandinavisk killi selskab)
Hvad det skyldes er svært at sige.
Hvad der få nye medlemmer til at være aktive medlemmer kan være svært at sige men det kunne skyldes at der ikke er en lokal gruppe at mødes i, i SKS er der 2 grupper der er meget aktive i hver sin ende af landet i Sverige og Norge er der heler ikke meget aktivitet der er noget men det er ikke meget.
Jeg trodset på et tidspunkt at den lave aktivet skyldes at der ikke var så mange unge mennesker i klubben (SKS) men i PS er det jo en godt blanding så det er nok heler ikke der en ligger.
I SKS er vores helt store samlings punkt vores udstilling der giver os meget men der er store dele af året hvor der er stillet med mindre man mødes i de lokale grupper.

Jeg har en drøm at PS en dag kunne være en del at vores udstilling da de fisk vi har i store træk ligner hinanden. Men nu må vi se om det lykkes en dag.

Jeg har som nyt medlem mød stor hjælpsomhed hos jer og der er jeg glad for men grunden jeg ikke er så aktiv i PS er at jeg lægger min tid i SKS jeg har dog haft lidt svært med ikke at bidrager med noget der for har jeg sammen Thue startet hjemme hos artikler serien op

Men er der sat en mål op for hvad de enkelt bestyrelse medlemer skal tage sig af og hvad medlemmerne selv skal være med til ?
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 12:11:13
Desværre er jeg nok forbavsende enig med Kai. Der mangler koordination - og også en retning og mål. Det er nok også ret personafhængigt, og jeg er, må jeg indrømme, personligt dybt skuffet over vores nye formand. Så er det sagt!

Omkring ungeføderweekenden har jeg skrevet ud til omkring 40 kontaktpersoner udenfor Skandinavien - og sender gerne til så mange som muligt. Send gerne navne og email-adresser, så sender jeg gerne ud. Jeg er med i bladet som redaktør og i arrangementsgruppen for ungeføderweekenden, men har pt ikke tid og overskud til mere. Men derfor kan jeg jo godt synes, der mangler noget, og det gør jeg. Egentlig er jeg enig med Jøgen i, at hvis det her er kortere overgangsperiode, gør det ikke så meget. Sådan er det nok i foreninger. Det er mere, hvis det bliver (s)tilstanden. Derfor er det også godt, hvis nogen råber op nu.
Bytteri og udveksling af fisk er fint nok. Men det bør ikke stå alene :-)
Peter Ingeman Hansen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 13:26:34
Hvad er formanden opgave ?
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 13:36:15
At repræsentere udadtil og indadtil - at være synlig om du vil. At koordinere, hvad der sker - f.eks. blad, hjemmeside, ungeføderweekend, bevaringsarbejde - sammen med den øvrige bestyrelse. At informere om, hvad der sker, og hvad der evt. er planer om. I den sammenhæng også gerne fordele arbejde og arbejdsopgaver (en redaktør eksempelvis kan gøre det samme, men kun mht bladet) - og at sikre sig, opgaverne bliver udført! :-)
Og så en masse andet :-)
Kai Qvist
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 13:56:01
Indledningsvis vil jeg gerne slå fast, at jeg ikke ønsker at "hænge" enkelt personer ud i denne debat, men det er desværre ofte formandens lod at stå for skud når noget halter. Det er også træneren der fyres når et hold ikke spiller godt, selvom det nødvendigvis ikke altid er den rigtige løsning! Men jeg er desværre også meget skuffet over vores formand, som det ser uf lige i øjeblikket.

Det er nærmest umuligt for de folk, der bestrider de tillidshverv vi har, at gøre et godt arbejde, når der mangler mål, retning og styring.

For at være helt ærlig, så er det jo ikke avanceret raketvidenskab at drive Poecilia Scandinavia som et fornuftigt selskab med mål og visioner. Vi skal "blot" finde ud af hvad det er vi vil med selskabet, og så handle derefter. Desværre ender sådanne "diskussioner" ofter kun med gode intentioner, og så sker der ikke mere ved det. At andre foreninger har samme problem som os kan vi ikke rigtig bruge til noget, der er kun os selv til at løse problemet.

En aktiv bestyrelse kan på ingen måde løfte opgaven alene, det kræver opbakning fra medlemmerne hvis vi skal have et mere aktivt og fremadrettet selskab. Vi er som selskab ikke mere end det medlemmerne gør os til.

Men såfremt medlemmerne er godt tilpas med det nuværende niveau, så er der jo ikke noget at komme efter. Jeg mener bare vi skal stræbe efter noget mere, men det kræver som sagt opbakning fra medlemmerne.

Vores hjemmeside trænger i høj grad til en gennemgang, den nuværende opbygning er forældet (en del info ligeledes), og en hjemmeside i dag har ikke samme funktion som for bare få år siden. Vi skal på en eller anden måde have inddraget de sociale medier mere, da det er her tingene sker i øjeblikket. Vi må nok se i øjnene, at vi aldrig får en stor vidensbase på vores egen hjemmeside. Nettet flyder med info, som opdateres meget hurtigere end vi kan følge med, så jeg tror ikke det er der vi skal bruge vores energi. Jeg tror at mere intern information og kommunikation er en vej frem, og hvis lysten er der, så skal der måske også flere fysiske sociale arrangementer på banen.

Informationsniveauet, specielt til nye medlemmer, skal hæves betragteligt, medlemmerne skal forsøges inddraget mere i arbejdet omkring selskabet, så det enkelte medlem føler større ejerskab i selskabet og dets virke.

Så i bund og grund skal vi "bare" have defineret hvad det er vi ønsker os af Poecilia Scandinavia, og så handle i stedet for at snakke. Hvis vi ikke ønsker mere end vi har nu, så behøver vi fortsætte denne debat.

Men skal vi bare læne os tilbage og vente på, at med tiden så løser det sig nok på en eller anden måde?
Peter Ingeman Hansen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 14:38:01
Jeg siger ikke at vi bare skal læne os tilbage fordi det også er sådan i andre foreninger. Jeg fortæller det bare for at synlig gøre at det er på sammen måde mange andre stede nævner det bare så der ikke sider folk og tror at græsset er grønner andre steder.

Det er ikke for at hænge vores formand ud men jeg hade gætte at der ville gå sådan (lad mig lige forklar i de i kommer efter mig)
ind han blev formand hade han et job tæt på sint hjem hvor han hade tidlig fri der med meget fri tid
Så lig efter han bliver formand bliver han tilbud sit drømme job som så bare er langt væg fra der hvor han bor det gør at han kommer sendt hjem og ikke har tid til så meget jeg har forstået at han har ned lagt en del af sine akvarie på grund af tid mangel
Jeg har intet negativt at sige om ham da jeg kun er have super gode oplevelser med ham
Men når kan se at det halder fra hans side så må man da kontakte om og høre der noget man kan gøre

Til dem der tænker at hvordan hade du gættet det. Sså kan jeg oplyse at jeg på mit job altid skal vurdere havde der vil ske hvis en personen gøre et eller andet for at kunne gribe ind hvis man på forhånd kan se at der er noget der vil gå galt

Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 14:43:05
Han er blevet kontaktet flere gange, men han svarer ikke. Han tager ikke telefonen, svarer ikke på telefonbeskeder eller på PMere hverken det ene eller det andet sted.

Men lad det nu ikke bare blive til en debat om en bestemt person - men mere om, hvor vi skal hen.
Peter Ingeman Hansen
Skrevet d. 13/10-2013
kl. 14:53:55
Ok det viste jeg ikke

Det jeg godt kunne tænke mig er flere hjemme møder også på Sjælland. En årlig udstilling
Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 01:35:16
Hvad gør vi i Poecilia hvis formanden ikke har tænkt sig at svar ???

Og jeg synens nu har vi fat i noget af det rigtige, det nytter ikke nået at skyde på de medlemmer som har nogle akvarier med nogle poecilia fisk, og har nok i det, dem er der flest af, og det har der altid været, og det er også helt fin, de er mange, og de er flest, og de gøre Poecilia Scandinavia stærk. Mange medlemmer er guld vær for en klub.

Det som kan være farlig for en forening er hvis der er folk der påtager sig et arbejde som de af den en eller anden grund ikke kan klare, eller påtage sig alligevel, så kan der opstå problemer.

Og da må vi ha' et svar har vi en formand som kan og vil løfte opgaven, eller skal vi finde en anden.
Og vi skal vel ud i en generalforsamling??? For at finde en anden.
Albert Johann Palner
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 08:15:47
Hej

Der er ingen grund til en generalforsamling - vi har valgt
følgende Suppleanter til bestyrelsen:

1. Thue Grum-Schwensen (2003104)
2. Kim Walther (1985102)

Hilsen

Albert
Roland Dreinø
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 09:47:27
Øj, øj. Her blev det liv. Selvom det ikke var den slags "liv" jeg efterlyste.
Ole Filtenborg
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 09:54:57
Når man så samtidig hører i en lokal butik..formanden har udtalt at medlemmerne ikke gider lave noget!!!
Jamen fortæl hvad vi skal lave???? Denne her forening er på vej i den forkerte retning og har været det lige siden Thue slap tøjlerne( ligesom de andre foreninger vores nuværende formand har været med til at køre ned ) der er en talemåde der hedder "formand af navn ikke af gavn" så Svend Erik - fortæl hvad du vil,eller træk dig!
Istedet for bare at ignorerer alt.
Michael Winther
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 10:37:49
(…og nu er siden også ustabil og er nede…måske er formanden i ledtog med den mexicanske papirindustri og prøver at udradere os indefra…)
Nej, det er faktisk ikke noget at spøge med. Situationen er dybt alvorlig. Jeg er meget bekymret.
Jeg forstår hvis et nyt arbejde fylder meget og tager ens tid. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Poecilia Scandinavia er frivilligt arbejde og ikke levebrød, og kommer derfor nødvendigvis i anden række. Men hvorfor så ikke melde ud at der kommer en periode, hvor man er nødt til at nedprioriterere foreningsarbejdet? (det holder selvfølgelig ikke at gøre det for længe som formand, men vær dog åben med det!). Gennem dialog skal det nok løse sig. Men uden dialog opstår der berettiget frustration og vrede.
”Vores hjemmeside trænger i høj grad til en gennemgang, den nuværende opbygning er forældet (en del info ligeledes), og en hjemmeside i dag har ikke samme funktion som for bare få år siden. Vi skal på en eller anden måde have inddraget de sociale medier mere, da det er her tingene sker i øjeblikket. Vi må nok se i øjnene, at vi aldrig får en stor vidensbase på vores egen hjemmeside. Nettet flyder med info, som opdateres meget hurtigere end vi kan følge med, så jeg tror ikke det er der vi skal bruge vores energi. Jeg tror at mere intern information og kommunikation er en vej frem, og hvis lysten er der, så skal der måske også flere fysiske sociale arrangementer på banen.

Informationsniveauet, specielt til nye medlemmer, skal hæves betragteligt, medlemmerne skal forsøges inddraget mere i arbejdet omkring selskabet, så det enkelte medlem føler større ejerskab i selskabet og dets virke.

Så i bund og grund skal vi "bare" have defineret hvad det er vi ønsker os af Poecilia Scandinavia, og så handle i stedet for at snakke. Hvis vi ikke ønsker mere end vi har nu, så behøver vi fortsætte denne debat”.

Jeg kan ikke lade være med at begejstres over Kais skarphed og fremsyn. Du har fat i det helt rigtige Kai! Jeg er meget enig. Jørgen skriver godt nok, at det at være medlem af Poecilia er en livsstil. Det er sandt for en lille gruppe medlemmer. Men vi ser også, at rigtig mange er medlem et år eller to og dropper ud igen. Jeg synes at vi skylder nye medlemmer at tage godt imod dem (og også fortælle at vi forventer noget af dem), så de, som Kai skriver, får ejerskab for selskabet. Da jeg i 1999 blev medlem havde Poecilia kontaktmænd i de enkelte landsdele, som man, som nyt medlem, blev opfordret til at henvende sig til. Jeg ringede til Knud ”Rovfisken” Nielsen i Kongerslev og fik en fantastisk start i klubben. Han lempede mig ind på bedste vis og via ham fik jeg bunker af information og nye kontakter. Det er et eksempel på, at formanden/bestyrelse ikke behøver at hænge på det hele, men fint kan uddelegere arbejdet.

Hjemmesiden er forældet og trænger til fornyelse. Jeg har før hørt Kais ”vision” om at få den til at arbejde sammen med de sociale medier. Jeg synes det lyder helt rigtigt. Der bør i hvert fald ske noget snarest. Jeg har ofte hørt nye medlemmer efterspørge en mere levende hjemmeside, og tror også at en stivnet hjemmeside uden aktivitet kan være en af grundene til at nye medlemmer ikke forlænger medlemskabet.

Hjemmemøder, lokaludstillinger og messedeltagelse synes jeg er op til de lokale medlemmer at arrangere. De kan selvfølgelig henvende sig til bestyrelsen, hvis de har brug ideer, udstillingsstand m.m., men jeg mener ikke at vi kan forlange at en formand skal rejse Skandinavien rundt for at deltage i den slags. Det er ikke realistisk.

Til sidst vil jeg sige: Kom og vær med i debatten Svend Erik! Det er ikke for sent.
Kai Qvist
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 18:53:20
Efter at have skrevet lidt sammen med vores webmaster kan jeg forstå, at der er flere nye ting på vej - blandet andet muligheden for at trække forskellige sociale medier ind på vores side. Hvornår en "ny" side er klar tror jeg ikke der er nogen der p.t. kan svare på, men der arbejdes på sagen.

Jeg vil personligt ikke komme mere ind på hjemmeside i denne debat, da arbejdet med samme jo er i fuld gang.


Michael Winther
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 19:03:32
Det var gode nyheder :-)
Jesper Jørgensen
Skrevet d. 14/10-2013
kl. 23:17:30
Mit indlæg tager primært udgangspunkt i nogle af de ting, som allerede er nævnt i debatten.
Der er blevet skrevet nogle meget interessante ting, som jeg naturligvis gerne vil kommentere på.


KOBLING MELLEM HJEMMESIDE OG SOCIALE MEDIER:
Her tænker jeg straks Facebook, hvor PS jo i forvejen er repræsenteret med deres egen gruppe.
Denne er åben for alle (også for ikke-medlemmer), hvilket der, som jeg ser det, både er plusser og minusser ved.
På plus-siden kan jo nævnes, det sender signal om en åben forening, der gerne vil favne bredt og ikke blot består af en sammenspist flok ældre mænd (og kvinder), som holder sig for sig selv.
Det kan selvsagt også give nogle flere spændende inputs i de debatter, som foregår derinde.
Samtidig kan det forhåbentlig også øge incitamentet for at melde sig ind i foreningen for derved at få glæde af alle medlemsskabets fordele.
På minus-siden vil jeg nok primært fremhæve "free-riderne" - de personer som gerne vil have en bid af kagen, men alligevel ikke er villige til at betale det meget beskedne beløb et medlemsskab koster. Dem er der vist en del af og på sin vis kan man måske ikke helt fortænke dem i det.
Foreningen, som den fungerer pt. er nok i virkeligheden ikke så pokkers tillokkende at melde sig ind i - incitamentet mangler eller også er det i hvert fald blot ikke tydeligt nok.
Herunder kan nævnes manglende aktivitet i al almindelighed, samt en forældet og ikke opdateret hjemmeside.

Aktiviteten på hjemmesidens forum er jo ganske enkelt stort set ikke eksisterende i forhold til, hvor meget, der sker på Facebook.
Måske er løsningen, man ikke længere skal have et forum på hjemmesiden og fremover lade al debat foregå via en lukket gruppe på Facebook?
En stor del af os kommer der alligevel dagligt og for mit eget vedkommende vil der med garanti være større sandsynlighed for, jeg deltager i debatter, som jeg naturligt støder på frem for jeg skal omkring PS's hjemmeside og forum for at se om der undtagelsesvis skulle være sket noget nyt.

Såfremt der stadig er ønske om et forum på hjemmesiden, så mener jeg, man kraftigt bør overveje om dette ikke skal overgå til en anden form, end den nuværende.
phpbb-forums (www.phpbb.com) er langt mere tidssvarende og tilbyder flere muligheder end vores nuværende forumform. Jeg er ikke engang klar over, om det er det nyeste af det nye, men jeg ved af erfaring, at det fungerer og det er ret brugervenligt.


MODTAGELSEN AF NYE MEDLEMMER - LOKALE KONTAKTPERSONER:
Da jeg tidligere på året forsøgte at melde mig ind i PS var der nogle problemer og jeg tyede derfor til hjælp hos et lokalt medlem efter devicen, at vi nordjyder jo nok bedst forstår hinanden :)
Jeg fik fat i Michael Winther, der hjalp mig med det praktiske og som i øvrigt var meget imødekommende. Jeg blev straks inviteret til at komme forbi en tur og kigge fisk og sludre.
Dette tilbud tog jeg heldigvis imod for det har i dén grad været en rigtig positiv oplevelse som nyt medlem i en forening og jeg tror at både Michael og jeg har glæde af vores nye bekendtskab - det forsøger jeg da i hvert fald at bilde mig selv ind :)
Samtidig kan jeg i lyset af denne debat ikke lade være med at tænke på, hvordan jeg ville føle mig modtaget, havde jeg ikke fået kontakt med Michael.
Jeg ville vel blot have meldt mig ind i en forening, hvor jeg efter et velkomstbrev (husker ikke engang om jeg fik et sådan) var blevet overladt helt og holdent til mig selv. Mit medlemsskab ville formentlig IKKE være blevet fornyet!
Det ville være virkelig ærgerligt for PS byder jo på en hel del muligheder, hvis/når blot man finder ud af, hvor og hvordan man kan finde frem til disse.

Set i lyset af min egen oplevelse som nyt medlem og med en "lokal kontaktperson" (samt Michaels oplevelse af samme i sin tid med Knud) kan jeg da kun på det kraftigste være fortaler for, vi i PS arbejder hen mod at gøre denne ordning til normal praksis.
Det er guld værd for nye medlemmer og i det lang løb vil det helt klart gavne PS.


FORMANDENS SYNLIGHED:
Hvem er formanden egentlig?
Ja, jeg ved godt man kan se det på vores hjemmeside, men jeg må ærligt indrømme, jeg ikke have kigget efter derinde og at jeg egentlig troede Thue fortsat var formand - sådan forekom det i hvert fald udadtil.

Der vil i en forening altid være medlemmer som brænder mere for sagen end andre - også mere end formanden. Det ville selvfølgelig være fantastisk, hvis et sådan medlem ville og kunne påtage sig formandsposten, men sådan er det ikke altid og det er heller ikke absolut nødvendigt.
Personligt mener jeg dog, det ER absolut nødvendigt at formanden sørger for at gøre sig synlig for foreningens medlemmer, hvilket ikke er tilfældet pt.

Det er en ærlig sag, hvis man som formand af den ene eller anden årsag ikke længere kan leve op til den opgave man har valgt at påtage sig, men så må man, efter MIN mening, også være ansvarsbevidst nok til at melde klar ud omkring den ændrede situation.
Lige nu sejler skuden rundt uden skipper og matroserne aner ikke, hvor de flyder hen - det er ganske enkelt ikke holdbart og vil jo ultimativt ende med mytteri.
Vel næppe en ønskværdig situation for hverken skipper eller matroser.


Mvh. Jesper
Roland Dreinø
Skrevet d. 15/10-2013
kl. 07:43:15
Syntes denne "debat" kører lidt af sporet.

Var også indenom denne forening for et "par" år siden. Da, skete der heller ikke ret meget her. Meldte mig ud igen/ fornyede derfor ikke mit medlemskab. Ved om èn heroppe, som meldte sig ud, før han fik meldt sig ind. Fik absolut ingen svar på nogen Begynder spørgsmål. Så ikke gi formanden AL risen. For det er bare en dårlig undskyldning.
Det er sikkert rigtigt, at den forrige formand var bedre. Men gik han ikke af fordi han ikke havde tid? Så må vi jo finde en anden. Og, det er da ikke sikkert, at vi kan finde èn magen til?
Til sidst vil jeg bare sige. At det er rigtigt, at formanden ER fraværende. Vi har jo hørt hvorfor, hvilket er glædeligt, for ham. Men selvfølgelig ikke for os andre.
Er forresten ikke så begejstret for at få siden over som "bare" Facebook. Vidste faktisk ikke, at den allered er der? Men der kommer jo mere og mere annonser og andet "slam". Så jeg ville foretrække en opdatering af denne side.
Mvh. Roland Dreinø
Michael Winther
Skrevet d. 15/10-2013
kl. 08:08:20
Problemet er at vi har GÆTTET på grunden til formandens fravær, vi har stadig intet hørt fra ham selv!
Roland Dreinø
Skrevet d. 15/10-2013
kl. 10:06:45
Forstår alt det som bliver skrevet. Men hele foreningen, er vel ikke bare formanden ;-)
Kai Qvist
Skrevet d. 15/10-2013
kl. 11:30:11
Formanden er ikke selskabet, og selskabet er ikke formanden!
Selskabet er summen af alle medlemmer, og den hjælp og aktivitet medlemmerne i fællesskab yder.
Det er bare skide besværligt når man skal navigerer i blinde, og så samtidig ikke kender kursen, det er på det punkt vi i øjeblikket mangler formanden/lederskabet.

Jeg har sagt det før. En aktiv bestyrelse kan ikke løfte opgaven alene, opbakning fra medlemmerne er en nødvendighed for at få alt til at virke.

Kevin Rostrup
Skrevet d. 19/10-2013
kl. 18:30:49
Hej
Jeg er et nyt medlem og har ikke meldt mig ind i foreningen for at få nye sjældne fisk til mine akvarier det bliver man lidt ked af at se folk tror det er grunden til et medlemskab af PS,jeg har ikke købt nogen fisk af medlemmer herinde,og udtalelsen i denne tråd afholder jeg mig også for at søge fisk i denne forening.
Der er altså heller ikke ret meget liv på forum i de to andre ungefødere foreninger jeg er medlem af fancy guppies UK og british livebearer association.

Kevin Rostrup
Skrevet d. 19/10-2013
kl. 19:00:10

--------------------------------
Roland Dreinø skrev:
Forstår alt det som bliver skrevet. Men hele foreningen, er vel ikke bare formanden ;-)
--------------------------------

Netop min tanke også :) der er ingen øvrige bestyrelse medlemmer sekretær eller kasser der har været inde i tråden og skrevet det er vel ikke forbudt at lave noget foreningsarbejde uden en formand :)
Jeg vil da med glæde sætte nogle plakater op på de udstillinger og auktioner jeg deltager i ude i Europa.
Michael Winther
Skrevet d. 19/10-2013
kl. 19:04:44
Hej Kevin
Noget af det, der er helt særligt ved Poecilia er det pengeløse bytteri af fisk mellem medlemmer. Det har vi altid været gode til, det er på en måde vores kendetegn. Derfor er det også muligt når man indberetter sine arter, at sætte en grøn fisk ud for de arter man har overskud af. Så kan alle andre se at her er der nogle fisk man gerne deler ud af. Gratis.
Så ser du et medlem, som har en grøn fisk markering ud for en art du godt kan tænke dig, så hold dig endelig ikke tilbage!
Når det så firkantet bliver sat op i denne tråd er det fordi alle medlemmer tilsammen er med til at sætte aktivitets niveauet i foreningen. Synes man niveauet er for lavt er man altid velkommen til at være med til at hæve det. Med andre ord: man er velkommen til at nyde godt af Poecilias medlemsfordele, men det forventes også at man giver sit bidrag den anden vej. Det er et godt og sundt princip synes jeg. Jeg håber og tror på at langt de fleste melder sig ind i Poecilia Scandinavia fordi de har en helt særlig interesse/passion for små fisk med gonopodium. Og jeg tror også stadig på at de fleste medlemmer gerne vil bidrage til at selskabets virke og fortsatte udvikling, hvis de bliver bedt om det og ved hvad de kan bidrage med.
Michael Winther
Skrevet d. 19/10-2013
kl. 19:10:21
Så ikke dit svar nummer to. Nej, det er absolut ikke forbudt at lave noget uden om formanden! Det er også det der sker nu. Men det ville nu alligevel være rart at høre formanden hvad han tænker om det hele!
Fedt at du tilbyder dig med din hjælp, vi kan ALTID bruge flere hænder til at sprede det gode budskab :-)
Mikkel Andersen
Skrevet d. 19/10-2013
kl. 21:03:28
Jeg taler stadig meget om Poecilia... også selv om jeg er logistisk alene herovre på klippeøen.
Jeg elsker mine fisk, jeg elsker tanken om at være en del af et fælleskab med andre nørder der ligeledes dyrker de her grå små fisk, som ikke kan imponere min kone eller andre sagesløse der kommer ned i kælderen! "Har du slet ingen spændende fisk" er et citat jeg er ved at dø over.. eller hvorfor har du ikke sådan nogle flotte fisk som ham og ham... malawi....

Med det tror jeg også at vi skal huske hvad det er vi laver. Vi er en forening drevet af frivillighed, interesse og ånd. Vi netværker, vi deler viden og vi deler fisk ud- hvis at vi kan undvære. De ting har jeg som relativt nyt medlem nydt utroligt godt af, og jeg er skide glad for ind imellem at kunne give det lidt videre når at jeg har tid og overskud. Det betyder også at jeg i nogen perioder har kunnet give lidt ekstraordinært, feks. en youtubekanal.

Vi kan sagtens blive meget bedre til at tage imod nye medlemmer, hverve og formidle.. og det vil vi altid kunne forbedre. Men igennem alle de blade og gamle forumtråde jeg har kunnet støve igennem, så har der været meget brok. Brok over manglende synlighed, brok over manglende styring, brok over at der ikke er nogen medlemmer der løfter- eller bestyrelse. Men der har også været mange bønner. Bønner om at der er brug for mange hænder, ordførere og ildsjæle. Ikke bare en bestyrelse. Ved sidste formandsvalg var der ikke ligefrem andre der meldte sig, men nu skal formanden stå ret. Vi var mange der snakkede på kryds og tværs, men ingen meldte sig. Ingen ud over SvenErik.

Jeg har lært mange af jer mednørder godt at kende, og jeg møder sgu mange fede mennesker som jeg er glad over at have lært. Jørgen Hedegaard og jeg har byttet fisk på parkeringspladser og til messer, Michael, Jesper, SvenErik, Henrik, Peter, Thue og jeg kunne blive ved. Folk som jeg ofte skriver med på fb og som giver mig den oplevelse af at vi i den grad er levende. Fantastisk ildsjæle som brænder. Nu står vi med en noget usynlig bestyrelse og det er ikke godt. Men det kunne godt tænkes at formanden er ramt af mere end bare nyt arbejdssyndrom (selv om det kan være nok så hårdt). Lad os se om vi kan få ham ind i kampen, se om vi kan bakke ham op der hvor at det behøves, for det tyder det på at det gør.

Lad os lytte til bønnerne og derigennem løfte. Men Brok skaber intet godt.. Er der noget vi er utilfredse med, så lad os se om vi kan gøre noget ved det i stedet. Jeg er en del af det her pga en kærlighed til små grå fisk- ikke noget som helst andet.

Mit lille besyv.. ;-)

Jørgen Hedegaard Andersen
Skrevet d. 20/10-2013
kl. 05:23:12

--------------------------------
kevin rostrup skrev:
Hej
Jeg er et nyt medlem og har ikke meldt mig ind i foreningen for at få nye sjældne fisk til mine akvarier det bliver man lidt ked af at se folk tror det er grunden til et medlemskab af PS,jeg har ikke købt nogen fisk af medlemmer herinde,og udtalelsen i denne tråd afholder jeg mig også for at søge fisk i denne forening.
Der er altså heller ikke ret meget liv på forum i de to andre ungefødere foreninger jeg er medlem af fancy guppies UK og british livebearer association.

Hej Kevin.
Jeg har masser af fiske du kan få, og du er velkommen til komme på besøg, jeg kan se du også har interesse i kultur guppyer dem har jeg også stor interesse i og er medlem af Danish Show Guppy så der er grundlag for en god snak, at der ikke sker så meget, og Poecilia har et problem lige nu vil jeg ikke lade mig skramme væk af, det er kun forbigående.
--------------------------------
Martin Ravn
Skrevet d. 27/10-2013
kl. 11:45:25
Jeg er nyt medlem. Igen. Det har jeg været et par gange. Det er fordi jeg grundlæggende godt kan lide Poecilia Scandinavia, og jeg har selv direkte bidraget med artikler tidligere, og andre indirekte ting, men jeg har også haft perioder hvor andre interesser eller i det hele taget andre begivenheder i livet, har fyldt. Alligevel er jeg vendt tilbage igen. Hvorfor?

For fiskenes skyld? Nej, det er ikke fordi, at jeg ikke allerede venligt har fået tilbudt fisk af et par medlemmer, men jeg tror nu ikke de ville have krævet mit medlemsskab her. Det ville også være underligt :) Og mit generelle netværk gør, at jeg alligevel kan skaffe det meste.

For dette forums skyld? Nej, FB har efterhånden erstattet de fleste foreningers fora og tilbyder en global og enkelt kontaktform, hvilket giver et langt større netværk både mht fisk og information.

Men PS har et blad. Og den bedste lagring af viden inden for alle mine interesser er tidsskrifter. Kvaliteten er simpelthen i top rent fiskebladsmæssigt. Det skal der fortsat satses på, det er alene et medlemsskab værd.

Men PS har eller har potentielt også en anden styrke. Det at kunne mødes direkte med andre medlemmer og se deres fisk, tale med dem etc. Det kan FB ikke.

Jeg har også været medlem af SKS et par gange og er det igen. De to store fordele ved SKS er:
1. deres blad :) Af samme årsager som nævnt under PS.
2. deres årlige udstilling. En god lejlighed til at se mange forskellige slags killifisk og bagefter deltage i auktionen.

PS har også et super godt arrangement, men ikke nær så ofte, men kvalitetsmæssigt de par gange jeg har deltaget, har det faktisk været bedre end SKS'. Dog har der manglet udstillingen.

En årlig udstilling har jeg tidligere talt med Thue om. Det vil være en god samlende begivenhed. Men der er flere udfordringer ved det.

For det første kan man ikke bare placere udstillingen geografisk midt i det hele, så alle har lige langt dertil. En god udstilling kræver, at man har den cirka det samme sted hvert år, da man skal bruge akvarier, som skal opbevares og ikke køres for langt, og rutine, for det er de samme ildsjæle som kommer til at stå for det hvert år. Men det kunne blive en fin årlig begivenhed, der kunne samle mange medlemmer, vise en masse fisk og ikke midnst gøre det lettere at få fat i fiskene for nybegynderen. Men det kan godt være at det nuværende alternativ med ungeføder weekenden er lige så godt :)Albert Johann Palner
Skrevet d. 04/11-2013
kl. 20:35:46
Hej


Begravelsen er aflyst !!

Vores "formand" lever da på facebook !

Hilsen

Albert
Christer Sandberg
Skrevet d. 05/11-2013
kl. 10:07:47
Har läst de olika uttalande om våran förman .
En förman bör också ses utåt.Kanske några rader på hemsidan . vi har en stor fin hemsida som alla kan nå , utan att behöva en Face Book .
Förut mottog vi ett nyhets brev , vad finns det ?Första sidan på hemsidan kanske
kan berätta lite om honom .Han kanske är mycket duktig organisatör vem vet .
Eller akvarist .Lite försvar till honom det är inte alltid lät att få någon som
vill arbeta i ett sällskap . Själv arbetade jag i styrelsen i många år och försökte göra
mig hörd .Så vakna upp och presentera dig ordentligt .