Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Xiphophorus vildtform.

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Roland Dreinø
Skrevet d. 11/01-2013
kl. 14:17:42
Læser det er vigtigt, at bare bruge de hanner som bliver hanner sent.
Hvordan gør jeg det? Hvis jeg tager de hanner fra som bliver hanner tidligt. Så kommer den næste vel bare? Skal jeg vente til hele kuldet er udviklet? Men så er hunnerne jo allerede blevet befrugtet med de tidlige hanner.
?
Albert Johann Palner
Skrevet d. 11/01-2013
kl. 18:19:07
Hej

Hvor læsser du det vrøvl ?

Hvem laver dette arbejde i naturen ?

Hilsen

Albert
Roland Dreinø
Skrevet d. 12/01-2013
kl. 14:32:38
Husker ikke præcis hvor? Men tror da egentlig, at jeg også har læst det her på dette forum?
Kan jo ikke sammenlige med naturen, i forhold med vores små akvarier?
Her kan hunnen jo ikke komme væk fra en lille ivrig han. Selvom hun måske hellere ville have valgt en stor.
Tror også, at det var noget med at vores stammer efterhånden, bare kommer til at bestå af små. Læs, mindre og mindre fisk. Fordi de små hanner er ivrigst.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/01-2013
kl. 14:41:40
For nogle af de store sværddrager-arter, hvor en stor han holder et harem og holder mindre og ikke-dominerende hanner, kan problemstillingen være der. Altså at fiskene i akvarier gradvist bliver mindre, fordi de små får lettere spil i akvariet end i naturen. platyer ville jeg bare holde i en stor flok.
Hvis de store bruges i avl, vil der også fortsat komme store fisk (også selv om nogle af de små får parret sig, det gør de såmænd også i naturen, hvor de sniger sig ind på hunnerne - så variationen med både store og små er der også i naturen. Her dominerer den store bare). Så det vigtige er at sikre de store bruges i avl, ikke nødvendigvis den store udvælgelse, som lyder noget besværlig. Hvis der kun avles på de store, vil du gradvist får stadig større fisk, og det vil også ende med en kulturform...men at få brugt de store til avl, tror jeg er vigtigt...
Roland Dreinø
Skrevet d. 12/01-2013
kl. 17:23:45
Ok, dette var vel egentlig som jeg havde forstået det. Så jeg gør ikke npget specielt. Tager måske de små hanner fra senere?
Malin Lindqvist
Skrevet d. 12/01-2013
kl. 19:43:51
Detta fenomen kallas för 'sneaker-fucking'. Medan den stora hanne är upptagen med att jag bort andra, små och stora hannar från reviret och honorna, passar en liten jäkel på att para sig med nån hona. Hur den stora hannen än vänder sig har han ju svärdet bak.....