Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Fisketur til Tyskland.

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Mikkel Andersen
Skrevet d. 24/02-2012
kl. 23:28:34
Hej og velkommen til mig, som endelig har fået meldt mig ind :-)

Til sommer skal skal jeg en smut igennem det meste af Tyskland. I Köln lever der en flok vilde guppier, som jeg skal have tjekket lidt ud. Der skulle også leve Ancistrus og nogle Cichlider. Der er vidst også et par andre steder som har guppyer i forbindelse med varmeanlæg. Men hvad med Gambusia? Den står nævnt som en invasiv art i Tyskland, men jeg kan ikke finde noget reelt omkring hvor at den evt kan fanges? Findes den så langt nordpå som Tyskland?

Er der nogen herinde som ved noget mere præcist?

På forhånd tak.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 25/02-2012
kl. 07:41:51
Jeg har ikke hørt om Gambusia-stammer i Tyskland. Ikke endnu i hvert fald. Men derfor kan der sagtens være det alligevel.
Velkommen til i øvrigt!
Mvh
Thue
Michael Winther
Skrevet d. 25/02-2012
kl. 08:45:12
Ja, velkommen i Poecilia Scandinavia!
Jeg har heller ikke hørt om tyske Gambusia endnu, men med stigende temperaturer kan Sydtyskland blive en del af fiskenes udbredelsesområde i Europa.
Se denne: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-04/f-sf-ccw042910.php
Mikkel Andersen
Skrevet d. 25/02-2012
kl. 10:56:19
Jeg fandt det her link, blandt mange andre, som netop beskriver den som en invasiv art i tyskland, men ingen steder beskrives dens invasion.

http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Neozoen_in_Deutschland
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 25/02-2012
kl. 11:03:23
At risikoen er der, er der ingen tvivl om. I USA lever arten i områder, der kan have meget kolde vintre, og derfor kan man ikke engang udelukke en mulig spredning, selv om klimaet ikke blev varmere. Det er en utrolig tilpasningsdygtig art. Tilføjes skal det så, at tilpasning selvfølgelig sker gradvis, så det ville næppe ske på en gang.

En ting er, at risikoen er reel. Noget andet er så, om det er sket. Og der er mit bedste bud, at det er det ikke. Endnu i hvert fald. Når jeg kalder det risiko, skyldes det, at Gambusia h. er årsag til, at naturligt hjemmehørende arter (blandt andet killier) i Sydeuropa er blevet endnu mere truede....