Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Teknik/udstyr

Tilbage til forum

Dyrkede dafnier

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 28/11-2011
kl. 21:47:44
For ikke længe siden sad jeg og læste lidt i PS's ganske udmærkede artikel-samling... sådan lidt på må-og-få.

Jeg faldt over Michaels lille artikel om dafnier - og tænkte, at det lød nærmest lidt for let! Det måtte jeg prøve (moina har jeg prøvet tidligere). Så for godt en måned siden dykkede jeg nettet en tur ned i palletankene, hvor alt det levende krymmel efterhånden er ved at blive noget sparsomt. Men jeg fik fat i nogle dafnier, jeg kunne dyrke videre. Der var vel højst 20 styk tilbage (de øvrige blev brugt til foder), som jeg fordelte i 2 små glasbeholdere á knap 1 liter! Ikke meget...

Jeg så godt, at der blandt dafnierne gik nogle med de der sorte rygsække.

De 2 beholdere blev startet op som beskrevet i artiklen - og jeg hælder kun vand i til erstatning for det fordampede, som iøvrigt er meget, meget lidt. Glassene er placeret i et syd-øst-vendt vindue. Tørgær udrørt i vand får de ganske lidt af ca. 2 gange om ugen.

Og nu VRIMLER det i begge beholdere med én million-milliard dafnier, der er klækket og vokser... det er helt vildt! Gad nok vide, hvor længe så mange kan gå i den lille smule vand... uden de kradser af - og nu går der igen dafnier med sort rygsæk! Der må være rigtig, rigtig mange æg pr. dafnie-hun.

Nå - ikke noget særligt at berette om, måske, men det er nu meget hyggeligt, og jeg har fisk nok, der vil værdsætte en dafniesnack :)
Michael Winther
Skrevet d. 29/11-2011
kl. 07:38:04
Meget spændende Kirsten, absolut noget at berette om!
Dine glas er meget små, så sørg for at holde antallet af dyr nede ved at fodre med dem jævnligt.
En lille stamme af fx H. formosa (eller måske dine N. elegans) kan holdes med konstant levende foder på denne måde, og det er jo fedt!
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 29/11-2011
kl. 09:31:22
Glimrende fortælling ja. Og godt mad. Til fiskene altså :-)
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 29/11-2011
kl. 16:34:02
Det er netop elegans, jeg har tænkt på, samt mine dværgsolfisk - jeg tror egentlig, at elegans-ungerne godt kan gabe over de små af dafnierne... det må prøves!

Når beholderne er så små, er det nok lidt af en balancegang, men jeg vil være ekstra obs på at tynde ud i dafnierne.

Nogen der ved, om dafnierne f.eks. holder op med at producere unger, hvis der er overbe-dafniet? :)
Michael Winther
Skrevet d. 29/11-2011
kl. 16:41:51
De vil ganske givet blive ved med at formere sig så længe at der er føde og ilt nok...
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 29/11-2011
kl. 17:29:53
Fedt! ;)
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 17/12-2011
kl. 06:54:30
Det går stadig godt med dafnierne - jeg har udvidet med endnu en beholder af samme størrelse, som dog kun lige er startet op på ca. 10 dafnier, så det varer jo nok lidt, inden det vrimler...

For interesserede vil jeg da lige nævne denne side: http://www.dafnier.dk/dafnier.htm som jeg synes er rigtig god at få forstand af! Jeg er ikke helt færdig med at læse den endnu, og måske kender I garvede fiskefolk til siden i forvejen, men skulle en ny ud i levendefødende komme forbi, så...
Michael Winther
Skrevet d. 17/12-2011
kl. 15:37:51
Ja, jeg kender godt Flemmings side om dafnier, den har jeg ofte brugt, og du har ret Kirsten, den kan varmt anbefales!

Bliv endelig ved med at opdatere os med dit dafnie-forsøg, det kan vi alle blive inspireret af.
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 14/04-2012
kl. 07:13:49
Jeg har gjort en ny - og for mig interessant - opdagelse med mit dafnie-hold :)

For nogle uger siden gad jeg ikke rigtig de dyrkede dafnier mere... så jeg lod egentlig bare beholderne stå. På det tidspunkt var de totalt-grønne af alger på siderne, så man næsten ikke kunne se ind.

Så gik der noget tid. Og en dag lagde jeg mærke til, at det grønne lag efterhånden var blevet meget mindre - nogle steder faktisk helt væk! Nu kunne jeg igen se ind i glassene... Og fodringen med gær havde jeg jo stoppet for længe, længe siden.

Men dafnierne var blevet til en million-milliard igen! Jeg snuppede halvdelen af befolkningen og fyldte op med nyt vand - og fodrer iøvrigt stadig ikke - supplerer kun med fordampet vand.

Efter det nu er blevet lysere i vejret, og dermed lysere i dafniernes verden, yngler de helt vildt og får gratis grønt mad, da algemængden åbenbart stadig kan forsyne dem tilstrækkeligt :)

Jeg får ikke fodret så meget med dafnierne - så på bunden ligger der ca. 1 cm blanding af dafnie-lig og ditto skaller og hvad de sådan ellers efterlader sig. Det må altså være nogle sejlivede dyr!