Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Artslisten....

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
John Morten Jensen
Skrevet d. 14/09-2011
kl. 13:16:18
etter å ha vært borte ifra P.S. i noen få år meldte jeg meg nylig inn igjen :-)
men må si jeg ble skuffet når jeg ser at artslisten slett ikke er flittig brukt av medlemmene,alle burde kunne jo sende inn sine arter,slik at man har en bedre oversikt over hvilke arter som finnes i foreningen ???
Det var jo i grunn det samme tidligere også,men jeg skjønner ikke at når man faktisk bruker tid og penger på å være medlem her,at man ikke kan bruke ett par minutt på å legge inn sine arter ?
man har jo ikke plikt til å gi bort fisk hvis man ikke ønsker det :-)

Jeg var på Jæren A.K. auksjon i går,der var det gledelig å se at det fremdeles sirkulerer endel lokasjoner med villguppy,samt poecilia arter.
Men,da jeg var mest aktiv fantes ALLE Xiphophorus artene i Norge,nå klarer jeg bare å få tak i X.cortezi (takk til Ørjan)
det er jo trist at de ike har blitt tatt bedre vare på her i Norge :-(
Michael Winther
Skrevet d. 16/09-2011
kl. 21:06:45
Som udgangspunkt synes jeg, at vi skal glæde os over det vi har, istedet for at skuffes over det vi ikke har. Der ér rigtigt mange arter og lokationer på artslisten, og langsomt bliver oplysningerne om fiskene mere og mere detaljerede.
Når dét så er sagt, ønsker jeg da at en større del af vores medlemmer vil indberette deres fisk til artslisten. For jo flere der indberetter jo mere brugbar er listen, og jo nemmere vil et af de helt centrale principper i Poecilia Scandinavia, nemlig de pengeløse bytteri, af nogle kaldet selve Poecilia-ånden, kunne praktiseres...
Johnny Lefevre Christensen
Skrevet d. 12/12-2011
kl. 15:34:18
Jeg syntes det er op til hvert medlem at bestemme selv om man indberetter eller ikke,hvergang jeg kommer på siden er min artliste slettet,og derfor indberetter jeg "ingen arter at indberette",så mange penge og tid spilder jeg nu ikke på denne side at jeg ser det som et spild
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/12-2011
kl. 17:21:56
Hvis man ikke indberetter med mellemrum, forsvinder listen fra siden. Det er ikke værre, end at man kan indberette sin "gamle" liste, hvis der ingen ændringer er. Formålet er at sikre, at artslisten er rimelig opdateret - derfor kravet om, at man skal indberette med jævne mellemrum. Se her (fra "din artsliste"):
"Bemærk: Din indberetning slettes automatisk fra artslisten efter 60 dage, hvis der i perioden ikke er sket ændringer.
Indberetningen vil dog stadig fremgå af Din artsliste (herunder), og kan indberettes uændret igen hvis det ønskes."
Kai Qvist
Skrevet d. 12/12-2011
kl. 18:11:51

--------------------------------
Johnny Lefevre Christensen skrev:
Jeg syntes det er op til hvert medlem at bestemme selv om man indberetter eller ikke,hvergang jeg kommer på siden er min artliste slettet,og derfor indberetter jeg "ingen arter at indberette",så mange penge og tid spilder jeg nu ikke på denne side at jeg ser det som et spild
--------------------------------

Her på siden skal man yde for at nyde, og det mener jeg er fuldstændig rimeligt.
Hvis man lader gamle indberetninger stå uændret i længere tid er de jo ikke "fem potter pis" værd, altså lig værdiløse. Har man ikke ændringer til sin tidligere indberetning kan man, som Thue også skriver, blot indberette samme liste igen. Det tager ikke længere tid end at indberette at man ikke har arter at tilføje listen.

Uanset hvad du så mener, så har forældelsesfristen betydet flere og mere opdateret indberetninger efterfølgende. Det er et faktum jeg, som tidligere artslistefører, med sindsro kan skrive under på.

-kq
Johnny Lefevre Christensen
Skrevet d. 13/12-2011
kl. 01:55:45
ja,så kan jeg ligeså godt lade være at være medlem mere vidste ikke der var tvang her på siden,det var dog noget af et surt opstød.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 13/12-2011
kl. 04:45:39
Tvang er der ikke. Men for at se artslisten, skal man selv indberette. Eventuelt at man ikke har noget, for der er medlemmer, som slet ikke har fisk. Hvis man har og indberetter det man har, medvirker man til at give en retvisende artsliste - og det er jo en fordel for alle (for eksempel hvis man gerne vil finde nogle arter, man selv er interesseret i). Artslisteføreren Michael gør et stort arbejde for at opdatere listen, men listen bliver ikke bedre, end indberetningerne gør den :-)

Leif Gjerde
Skrevet d. 22/01-2012
kl. 20:23:38
Jeg leste denne diskusjonen nå nettopp og reagerer på den korte fristen for å fortløpende oppdatere. 60 dager er noe kort etter min mening. Den bør være på minst 6 måneder! Jeg indberetter kun når jeg har noe nytt å innberette, og følger derfor ikke fortløpende med på listen. Et alternativ er at det automatiseres en melding fra serveren, slik at status for artlisten til en person sendes personen hver 6. måned med ønske om at evt. endringer gjøres for å hindre sletting fra listen.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 15:20:46
Jeg er ikke enig med Leif, selv om jeg forstår synspunktet. At man en gang hver anden måned lige skal logge ind og trykke på "indberet artsliste", burde ikke være afskrækkende. Det tager mindre end to minutter :-)
Hvis der er noget, som så faktisk skal ændres, tager det længere tid - men er vel så til gengæld også lidt sjovere :-)
Men det er en balance. Hvis artslisten skal være rimeligt opdateret, er det nødvendigt at kræve, at man som medlem forholdsvis ofte også skal opdatere sin egen liste. Omvendt skal det heller ikke være sådan, at den enkelte hele tiden og konstant skal opdatere sin liste. For mig forekommer 60 dage (altså to måneder) faktisk at være ok for at opnå en rimelig balance.
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 16:49:54
Hvor lang tid, der skal gå, inden man skal 'gøre noget', ved jeg ikke lige - men jeg undrer mig over, at man ikke får et hint om, at nu udløber artslisten snart? Eller er det bare mig, der har glemt at flue af i én eller anden rubrik? Det er ikke et spørgsmål om ikke at gide at sende sin artsliste til godkendelse igen - det er (for mit vedkommende) mere et spørgsmål om at huske det! Jeg føler ikke behov for at være så obs på det... til gengæld ser jeg gerne, at alle ANDRE er obs på DERES indberetninger, så jeg kan følge med i, hvad hvem har :)
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 16:55:35
Det er jo netop det, Kirsten :-)
Der burde i øvrigt komme en email, når artslisten udløber...hvis ikke det sker, er der noget galt, og så skal vi have fat i webmaster m.fl. Det har givet tidligere - tilbage i september og tidligere i fjor (vi blev gjort opmærksom på det i september) givet problemer, men vi er blevet lovet af udbyderen, det skulle være rettet. Hvis det ikke er det, må vi henvende os igen!
Kai Qvist
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 17:02:20
Vores system er bygget til at sende nedenstående besked efter 30 dage:


"Uforandret artsliste på poecilia.org

Din indberetning til vores artsliste er ikke blevet opdateret i de seneste 30 dage, og denne henvendelse er blot for at minde dig om det.

Er der kommet nye fisk til siden sidst, vil vi gerne opfordre dig til at opdaterer din artsliste. Er der ikke sket noget nyt, har du ikke behov for at foretage dig noget.

Efter yderligere 30 dage uden du aktivt har indberettet yderligere, vil dine arter ikke mere blive vist på den samlede artsliste.
Kun medlemmer der har indberettet har adgang til den samlede artsliste, hvorfor det er vigtigt, at altid holder din artsliste opdateret.

Bliver din indberetning for gammel, efter samlet 60 dage uden aktivitet, vil du via e-mail blive informeret herom."

-----

Efter 60 dage sender systemet nedenstående besked:


"Din artsliste på poecilia.org er blevet for gammel

Din indberetning af arter til vores artsliste er nu blevet for gammel, og dine arter er derfor ikke synlige i den samlede artsliste mere.

Da du ikke har en godkendt artsliste, har du heller ikke adgang til at se den samlede artsliste.

Vi vil derfor gerne opfordre dig til, at indberette dine arter igen.
Er der ikke sket forandringer i din bestand, er det blot at indberette den liste du allerede har liggende klar i systemet (findes under overskriften "Din artsliste" efter du har logget dig ind på poecilia.org).

Har du ingen arter at indberette har du mulighed for at indberette "Ingen arter at indberette", hvilket betragtes som en indberetning, der giver adgang til den samlede artsliste."

----

Desuden sendes nedenstående besked, men kun hvis man IKKE har indberettet noget overhovedet (sendes også automatisk til alle nye medlemmer, så snart de bliver godkendt):


"Henvendelse vedr. manglende artsliste på poecilia.org

Vores system ser automatisk alle indberetninger i gennem hver 30. dag, og da du endnu ikke har indberettet til artslisten modtager du derfor denne henvendelse.

Det er kun medlemmer som har indberettet, der har adgang til at se den samlede artsliste. Har man ingen arter kan man naturligvis indberette det, og man har herefter adgang til at se den samlede artsliste.

Indberetning af artsliste er ikke et krav, men vi ser gerne at flest muligt indberetter til artslisten.

Hvis du ikke indberetter vil du automatisk hver 30. dag modtage denne meddelelse, som automatisk genereres af vores system."Såfremt man ikke modtager disse beskeder kunne noget tyde på, at der er en fejl i vores system. Mon ikke webmaster læser med her, og kigger lidt nærmere på det ;-)

-kq
Kai Qvist
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 17:05:32

--------------------------------
Thue Grum-Schwensen skrev:
Det er jo netop det, Kirsten :-)
Der burde i øvrigt komme en email, når artslisten udløber...hvis ikke det sker, er der noget galt, og så skal vi have fat i webmaster m.fl. Det har givet tidligere - tilbage i september og tidligere i fjor (vi blev gjort opmærksom på det i september) givet problemer, men vi er blevet lovet af udbyderen, det skulle være rettet. Hvis det ikke er det, må vi henvende os igen!
--------------------------------

Det er snyd Thue! Mens jeg skriver en lang og uddybende forklaring, kommer du mig i forkøbet ;-)

-kq
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 17:08:43
Jo, men din er til hengæld temmelig meget grundigere :-). Jeg har pr. mail bedt vores webmaster kigge på det og gå videre med det. For der er åbenbart problemer....
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 17:31:51
Haha... I to :D Men ja - der er da problemer så....
Peter Iversen
Skrevet d. 23/01-2012
kl. 21:36:15
Nu er problemet meldt ind til vores leverandør. Det skal bare virke, jeg tror folk har brug for den lille reminder på artslisten ikke er på plads.

I øvrigt lige et spørgsmål til Kirsten Der er en boks, der hedder medlemsinfo på "Din forside" fortæller den ikke at artslisten er udløbet? (Ikke fordi jeg synes det afløser rykkernailen, men for at vide om funktionaliteterne på hjemmesiden opfører sig ordentligt)

mvh peter
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 24/01-2012
kl. 05:27:09
Der kommer en besked med rødt: "Du har snart arter, der forældes" eller noget i den dur. Længere er jeg ikke nået ;-)
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 25/01-2012
kl. 04:51:03
Peter - 'Din forside' har jeg faktisk aldrig rigtig brugt... Men jeg har selvfølgelig boxen - imidlertid har jeg indberettet arter 13. januar, så lige dér er der ingen rød skrift.

Det er der til gengæld på kontingent!! Der står, med FED, RØD skrift, at jeg ikke har betalt KONTINGENT for 2012!! Måske jeg skulle få gjort det idag :)

Lidt ved siden af... så tror jeg, det kunne være forfriskende at få en diskussion (i positiv betydning) omkring indhold og opbygning af vores hjemmeside - måske på generalforsamlingen :)
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 25/01-2012
kl. 05:23:39
Hjemmesiden trænger til en ordentlig overhaling - og det er noget, vi kommer til at investere noget i i det/de kommende år. Så den debat skal vi have :-)
Michael Winther
Skrevet d. 25/01-2012
kl. 07:31:19
Jeg bruger altid "Din forside":-)
Ser frem til en debat om hjemmesiden, det bliver spændende! Kunne f.eks godt tænke mig at dem det handler om, nemlig fiskene, fyldte mere rent visuelt.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 25/01-2012
kl. 08:26:35
Måske Michael...det kunne godt være. Og det handler det selvfølgelig også om :-)
Det jeg nok mest er opmærksom på er, hvordan det fungerer i forhold til også at være et redskab for selskabet - altså organisationen og medlemmerne. I og med at bladet er blevet mere "tidsskriftorienteret" og mindre medlemsblad er hjemmesidens rolle i denne sammenhæng selvfølgelig større. Noget af det er rent praktiske ting - at man kan læse indlæg, mens man svarer. At forsiden opdateres oftere - og noget af det gerne automatiseret (for eksempel i forhold til debatter i forum), at designet fornyes og moderniseres - samt at der sker lidt en afklaring af forholdet mellem det, der handler om at få selskabet til at køre (for eksempel generalforsamlingerne) og det, der handler om selve hobbyen - altså fiskene. Det her er bare og kun et par skud fra hoften - og noget er jeg ikke særlig afklaret om selv. Desuden handler det også lidt om, hvad ting koster og i hvilken rækkefølge, vi gerne vil have det (altså også en form for prioritering). En debat på g.f, der kan give udgangspunkt for, at vi derefter faktisk kommer i gang med ændringer, kunne være rigtig fint :-)
Men det er selvfølgelig lidt et sidespring i forhold til det her med artslisten - hvor det også handler lidt om, at det vi har, skal fungere...og det er Peter I. og udbyder i gang med :-)
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 25/01-2012
kl. 08:58:06
I farten glemte jeg lige, at en stigende del af trafikken på internettet foregår via smartphones og ikke computere - hvis vi skal være lidt på forkant kommer vi også til at skulle tage højde for det, og hvordan det visuelt ser ud...Og heller ikke her skal vi selvfølgelig glemme fiskene (slet ikke visuelt), det har Michael faktisk ret i.
Vi vender tilbage til alt det her :-)