Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Hjælp til køb af digitalt spejlreflekskamera

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Lillian Werliin
Skrevet d. 16/04-2011
kl. 17:30:21
Vi skal til at udskifte vort gamle digitale kamera og vil nu opgradere til et spejlrefleks. Vi havde for mange år siden et analogt spejlrefleks og det er det bedste kamera vi har haft. Prisklasse mellem 5 og 10 tusinde kroner. Skal være god til at kompensere for rysten (jeg ryster for vildt) det vil sige efter hvad jeg ved at den blandt andet skal have en hurtig lukkertid. Der ud over vil jeg gerne have et objektiv til makrooptagelser og et "almindeligt" objektiv.
Jeg ved ikke så meget om det,så en god forklaring vil være velkommen. Hvad er vigtigt at se efter i kameraets specifikationer?
Torben Lyng
Skrevet d. 16/04-2011
kl. 22:00:33
Uden at kende alle kameramærker vil jeg foreslå du tager Bjarne med en tur i BILKA, jeg ser de har et par Canonmodeller på tilbud bl.a. EOS 600 til knap 6000 kr med Zoom 18-55 IS er vist canons antirystesysstem, specifikationerne ser fine ud.

Mht macrooptik så er det således at man skal vide hvad man hovedsageligt vil fotografere..jeg har selv et par stykker, og til foto af fisk i akvarium bruger jeg mest mit 105 mm så kommer man lidt på afstand af glasset og forskrækker ikke fiskene . Da jeg var i Mexico med Thue brugte jeg derimod et 60mm for han stod jo i reglen med fiskene i hånden! Der er et righoldigt udvalg af makrooptik
på markedet.

Håber det er lidt til hjælp :-)
Peter Iversen
Skrevet d. 16/04-2011
kl. 22:13:42
Hej Lillian - Du er velkommen til at kigge forbi/låne mit en dags tid. Jeg synes sådan noget som vægt kan være vigtig. Hvor meget vil man slæbe rundt på. Ellers vil jeg sige at fleste nikon og canon har gode specifikationer. Hvis du vil lege med makro kan det være vigtigt at kunne stille kameraet manuelt - og en ekstern blitz kan være guld værd til makro. Overvej også om kameraet skal kunne styres gennem din pc. Måske vil det være fedt at sætte kameraet i position foran akvariet og sidde og se på pcskærmen i stedet for ligge på knæ med øjet klinet til kameraet. Overvej også Live View og vipbar lcd-skærm - se fx Nikon 5100, som kunne være interessant.

mvh peter
Lillian Werliin
Skrevet d. 16/04-2011
kl. 22:30:07
Tak til Jer begge. Det du skriver Peter er jo netop noget af det jeg har brug fordi jeg ryster for meget til at holde kameraet når der skal makrofotograferes. Det er da værd at se på havd de koster i Bilka Torben. Når bare man i forvejen ved hvad man er ude efter er det jo udemærket at købe det så billigt som muligt. Jeg vender nok tilbage med flere spørgsmål. Hvilket kamera har du Peter?
Lillian Werliin
Skrevet d. 16/04-2011
kl. 22:31:31
Forresten er jeg også interesseret i at lysfølsomhed eller ISO er høj.
Peter Iversen
Skrevet d. 16/04-2011
kl. 23:23:26
Jeg har en af de første digitale nikon'er, der var til at betale - en D70'er. Der er sket en del siden, men principperne er de samme.

mvh Peter
Torben Lyng
Skrevet d. 17/04-2011
kl. 08:41:53
canon 600 går op til ISO 12800...det er meget! Til macro er et stativ nu en god ting..jeg bliver lynhurtigt træt hvis jeg skal sidde i en låst position foran et akvarium. Extern blitz er også fint at have ..en indbygget der "smadrer" lyset direkte ind i glasset er ikke hensigtsmæssig- man får det hele lige tilbage i synet.

Men noget af det allervigtigste er at have kameraet i hånden, føles det rigtigt? er det tungt?..kan man holde ud at slæbe det på en ferierejse? Jeg har D3 i et par udgaver og de er TUNGE efter et par timer på skulderen (>2 kg), derfor købte jeg et "Point and Shoot" kamera som jeg kan have i en -stor- brystlomme til ferieture.

Live-view har jeg ikke rigtig noget forhold til, begge mine D3 har det og jeg bruger det aldrig. Den svingbare skærm kan være nyttig .