Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Goodeidae

Tilbage til forum

Zoogoneticus quitzeoensis - varmt eller kallt?

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 05/12-2010
kl. 02:08:05
Eftersom jag nu kan räkna mig till de lyckiga ägarna av arten Zoogoneticus quitzeoensis, så uppdagas igen ett problem som har att göra med deras ursprungs-lokalisationer. För just den här arten ser man att två olika temperaturområden rekommenderas. Hur kan man från göra det tydligare för dem som nyss skaffat arten, att det här är frågan om en art där det rör sig om två väldigt avvikande temperaturområden? Arten tycks leva i ett geografiskt stort utbrett område. Jag tror att jag har samma typ som Thue exempelvis (han har i mejl för ett tag sedan angett ett lågt temperaturområde på 17-18 grader. Jag håller mina runt 19 så får det visa sig hur de klarar detta. Andra källor anger runt 25 grader. Litet förvirrrande för folk som skaffar sig arten.

MvH
Christina G
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 05/12-2010
kl. 03:15:53
Svingninger i temperaturer. Fra måske 15-16 grader i den lave ende. De kan godt holdes ved 25 grader, men de har det bedre ved varierende temperaturer i løbet af året og også gerne i løbet af et døgn. I ældre litteratur er temperaturkravene ofte angivet for højt (det gælder også andre Goodeider). Men at temperaturerne svinger noget er det vigtigste. Udbredelsesområdet er i øvrigt ikke så stort, som det har været: Z. purhepechus er jo anerkendt som en ny art, og den er udskildt fra quitzeoensis, og er navnlig udbredt i Michoacan. (fra La Minitzita eksempelvis er det dog stadig Z. q.). Der er næppe den store forskel på, hvordan de to arter holdes optimalt.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 05/12-2010
kl. 09:06:22
I det hele taget er temperatursvingninger ofte en god ide - også for mange poecillider. Men spektret er selvfølgelig meget forskelligt - der er forskel på tropisk og subtropisk klima (og desuden store forskelle indenfor klima-zonerne). Dertil kommer, at det ikke kun hænger sammen med en arts udbredelsesområde, men også med artens genetik. Selvfølgelig kan en art i et relativt køligt subtropisk område klare det klima med de relativt store temperatursvingnminger, der ofte er. Men genetisk kan de være disponeret til også at klare andre temperatur-forhold. Det samme kan (omvendt) gælde for fisk fra et tropisk område med relativt stabile temperaturer og små svingninger i temperaturer.
Lillian Werliin
Skrevet d. 03/03-2011
kl. 12:45:48
Mine følger lidt årets gang om vinteren 18/19 grader, om sommeren op til 25/26 grader, men mine har heller ikke ynglet endnu. Har kun haft dem siden august. Mine tequilla derimod yngler vildt. Dem har jeg haft i flere år inden de rigtigt gik i gang.
John Morten Jensen
Skrevet d. 12/09-2011
kl. 17:22:06
I en 2,5 - 3 års periode hadde jeg Zoogoneticus quitzeoensis,en flokk på 12-15 dyr gikk i en 160 liter,jevn strøm av yngel ,temperaturen lå stabilt på 23-24 grader i karet