Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Poecilia obscura nu i poecilia scandinavia

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 26/11-2010
kl. 00:46:36
Har fått två par poecilia obscura med mig hem från Berlin-resan. Dom kom till mig från Hannover, med hjälp av flera hjälpsamma klubbkamrater från DGLZ m.fl. Den ena hannen klarade inte resan. Jag tror den underkyldes på Arlanda när jag kom fram, det var ju svinkallt och isblåst, huvva. De kvarvarande simmar nu hemma hos mig. Har försökt ta litet foton men digitalkameran samarbetar inte. De är slankare än exemplaren som är avbildade i artbeskrivningen. Möjligen är det litet unga exemplar och därför inte så "bredstjälkade" som visas på bilderna. Jag rapporterar här så snart jag har något att rapportera!

Fick även en drös Zoogoneticus quitzeoensis med mig hem från Tyskland. Natten efter hemkomsten födde en hona 13 yngel som tyvärr inte klarade sig. Det berodde troligen på stress i kombination med nedkylning (det var utkylt i min lägenhet när jag kom hem också). Jag kunde inte höja tempen snabbt, det hade inte varit bra det heller för fiskarna. Men de vuxna djuren ser välvuxna ut och kommer säkert att klara sig och få fler yngel så småningom.

MvH
Christina G
Michael Sørensen
Skrevet d. 28/11-2010
kl. 07:48:59
jeg er rimelig ny i poecilia og aner intet om deres udsene alle sammen så googlede den lige og der komm billeder af noget der ligner en poecilia reticulata eller poecilia wingei er det korekt eller hvordan ser den ud

Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 28/11-2010
kl. 09:46:18
Ja. Med den er vi nu oppe på tre guppy-arter.
Michael Winther
Skrevet d. 28/11-2010
kl. 10:31:33
P. obscura kan ikke af udseende skelnes fra P. reticulata. Kun DNA analyse kan adskille de to arter.
Tillykke med fiskene Christina! Jeg håber at du får held med dem og kan sprede dem i selskabet :)
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 28/11-2010
kl. 12:36:06
Ja tack. Det behövs litet tur nu, det var ju bara några få exemplar.

Hannarna är väldigt blekt mönstrade, inte så färggranna som andra jag sett. Ganska tråkiga med andra ord, jämfört med andra vildformer. Dessutom är honorna verkligen lika smala som "de vanliga" guppyerna. På bilderna i artbeskrivningen är de bredare (=högre). Man kanske skulle fundera över hur de tagit bilderna?

Jag har lagt in några (urusla) bilder på mina obscuras i bildgalleriet. Bara så att det finns något innan de försvinner.

MvH
Christina G