Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Levende foder nu!

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Michael Winther
Skrevet d. 13/04-2010
kl. 22:45:44
Der er meget stille på vores forum for tiden. For at bryde den stilhed kan jeg fortælle, at jeg de sidste par dage har kunnet fange masser af Cyclops, Dafnier og sorte myggelarver. Dafnier i to størrelser: store voksne eksemplarer og et mylder at bittesmå unger, som er perfekt foder til helt små ungeføder-unger.
Første dag havde jeg ikke et net med, men fyldte blot et rødbedeglas i den vandfyldte grøft. Troede at jeg bare havde lidt Cyclops til at pode min altanbalje med, men da jeg kom hjem opdagede jeg i hundredevis af de små dafnier. Herligt!
Anden dag havde jeg et lille akvarie-net med og fangede store mængder på ti minutter.
Så hermed vil jeg opfordre alle til at komme afsted! Ud og finde et lille vandhul og fang det bedste foder til jeres fisk: nemlig det levende!
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 18/04-2010
kl. 18:22:00
Hvis man har fisk udendørs om sommeren, er det også godt at fange eksempelvis dafnier nu og pode bassiner/baljer med dem, så de kan nå at etablere sig, inden der kommer fisk i - så kan der, hvis man er heldig, være levende foder til det meste af sommeren...
Michael Winther
Skrevet d. 18/04-2010
kl. 19:07:57
Det bliver forøvrigt spændende at se, hvad isvinterens store fiskedød af især gedder og ål, får af indflydelse på denne sæsons koncentration af dyreplankton. Jeg ved godt, at det er sikrest at fange sit levende foder i fiskefrie vande. Men det har jeg ikke altid kunnet. Den sø jeg sidste år fangede store mængder dafnier i har været hårdt ramt. Da isen smeltede lå der hele bræmmer af døde gedder langs den ene bred. Man kan forestille sig at bestanden af skaller og aborre vil blive større end normalt nu, hvor rovfiskene er reduceret i antal. Og en større bestand af planktonspisende fisk kan betyde færre dafnier og Cyclops. Om det går sådan kan ikke siges på forhånd, der er mange andre faktorer, der spiller ind, men jeg vil forsøge at følge med i udviklingen.
Kirsten Sørensen
Skrevet d. 23/04-2010
kl. 08:53:57
Jeps - det er en ren fornøjelse og stor tilfredsstillelse, når man kan tilbyde fiskene friskfanget levende foder! Jeg har været ude en enkelt gang (heroppe er der katme så koldt! og blæsende!). Desværre synes jeg ikke, høsten var noget at råbe hurra for, men lidt blev det da til. For første gang var der cyclops i den lille sø, og som I også har oplevet ikke så mange store dafnier, men en million-milliard mikrosmå dafnie-unger, som jeg først fik øje på i fangsten, da jeg kom hjem. Klare myggelarver var dem, der var flest af, og en lille smule af de sorte. Til gengæld hyggede tudserne sig i bunker! Så mange, at det nærmest var lidt ulækkert... De kommende haletudser vil nok gøre deres indhug i foderbeholdningen - men sådan er det jo hvert år :) Nu kommer der vist lidt højere temperaturer i løbet af de næste par dage, og så må jeg ud igen!
Torben Lyng
Skrevet d. 23/04-2010
kl. 11:45:41
Som Kirsten var jeg ude med nettet forleden dag, men uden større held.Der var meget lidt cyclops..ellers intet. Det er formodentlig for koldt endnu, de mange tudser og frøer synes dog ikke at være generet, de er i fuld sving med de erotiske udskejelser!
Michael Winther
Skrevet d. 23/04-2010
kl. 14:33:06
I år har jeg fundet et nyt sted at fange levende foder. Det er en grøft med stillestående vand. Den tørrer temmelig sikkert ud i sensommeren, men så er den jo fiskefri.
Jeg var lidt overrasket over, hvor mange foderdyr jeg kunne fange. Men grøftens sider af oversvømmet vissent græs leverer sikkert fødegrundlag for masser af mikroorganismer, som så igen er føde for dafnier, Cyclops og myggelarver.
I de søer jeg sidste år fangede dafnier er der intet at komme efter endnu...
Lillian Werliin
Skrevet d. 29/04-2010
kl. 19:43:23
Jeg har lige tjekket mine palletanke og det vrimler med dafnier. Skide godt, men vil nu alligevel ud og kigge i de mange vandhuler i nærheden.