Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Goodeidae

Tilbage til forum

Characodon lateralis - algespiser, men hva slags alger?

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Per Gunnar Stenersæter
Skrevet d. 07/03-2010
kl. 18:24:02
Hei!

Jeg har 4 ungfisk av Characodon lateralis gående hjemme, når jeg kjøpte disse fikk jeg beskjed om å ikke fôre for mye med cyclops og dafnier ( fryste ) da dette egentlig er en fisk som livnærer seg på alger og grønt fôr.
Det er jo helt i orden for meg, men jeg lurer på hva slags alger de egentlig spiser? jeg er ganske flink til å drette alger i de forskjellige akvariene mine, både penselalger, trådalger og grønnalger vokser bra her... så jeg tenkte jeg kanskje kunne putte noen av plantene som har mye alger i akvariet der lateralisene går, men da trenger jeg å vite hva slags alger de faktiskt spiser :) Noen som vet?

mvh
Per Gunnar Stenersæter
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 11/03-2010
kl. 01:04:12
Bra fråga! Grönalger är nog det mest intressanta och penselalger är det endast ett fåtal fiskar som är attraherade av. Jag känner inte till någon mag-tarm-undersökning på just den här fisken, men jag kan tänka mig att mikroorganismer som lever på diverse ytor är minst lika viktiga som födokälla för fisken. Inte enbart själva algen alltså, utan det som lever i och på den. Vill du prova någon speciell algföda kan jag rekommendera chlorella-alger. De går att odla och även köpa i torkad form. Även spirulina har gott rykte i olika sammanhang. Går också att odla om man vill det. Har provat båda i akvarier med goodeider och mollyer. De äter det, men man får vara ytterst sparsam. Större foderpartiklar eller tex tabletter är nog bättre i akvariesammanhang.

MvH
Christina G

Per Gunnar Stenersæter
Skrevet d. 11/03-2010
kl. 16:30:49
Takk Christina!
Grønnalger skal jeg nok klare å diske opp til de, jeg skal sågar prøve å skaffe disse tørkede algene du snakker om, de virket spennede!
Spirulina har jeg faktiskt liggende, siden jeg har en del ancistruser som liker å knaske på disse. Takk for tipsene!

Mvh
Per Gunnar Stenersæter
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/03-2010
kl. 01:33:33
Arten er ikke ren vegetar. Små-insekter som f.eks. dafnier og myggelarver er også godt foder - kombineret med grønt. Også her er variation godt :-)
Per Gunnar Stenersæter
Skrevet d. 12/03-2010
kl. 08:52:32
Takk for infoen, jeg fikk nemlig beskjed om å fôre med cyclops, dafnier og mygglarver _max_ 1 gang i uken. Men da kan jeg kanskje gi dette til de litt oftere enn det? De skal selvfølgelig få grøntfôr også :)

mvh
Per Gunnar Stenersæter