Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Rejsebreve

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Michael Winther
Skrevet d. 25/02-2010
kl. 09:19:18
Uh! Hvor er det godt, at vi har en mulighed for at følge med i de fire poecilioters rejse i Mexico!Det er altså en genial måde at gøre vores støtte til bevarelsesarbejdet i Morelia meget, meget nærværende.

Det er spændende med projektet i den kunstige flod i Morelia Zoo. Faren er vel, at floden risikerer at blive voldsomt eutroficeret af franskbrød og franskbrødsspisende ænder og gæs. Hvis I er med her Torben, Thue, Kai og Steffen: hvad gør den zoologiske have for at holde en ordentlig vandkvalitet?

Jeg kan rigtig godt lide de tre akvarier i rejsebrev 2. Meget præsentable! Jeg håber, at det siger noget om goodeidernes status i eget land, at de bliver præsenteret (og prioriteret) flot i den zoologisk have.

Fortsat god rejse!

-Michael
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 25/02-2010
kl. 14:56:40
Flodprojektet er en større sag, fordi der i dag også er udsatte arter som Bars, karper og lidt Talapia der også. Floden skal i givet fald renses og ryddes for udsatte fisk - måske tørlægges i en periode, indeb goodeider kan sættes ud. Der er tale om ret store mængder af vand - og der bliver løbende tilført vand udefra (fra naturen), men det indebærer også en risko for, at udsatte arter kommer igen. Men det kan jo også handle om, hvordan goodeiderne klarer det - der er udsatte arter næsten alle steder i Mexico. Alene at komme i gang med projektet (og få renset floden) vil være en stor ting :-)
Villads Skrydstrup
Skrevet d. 08/03-2010
kl. 01:51:55
Svenskerne brugte jo Rotenon behandlig i en række vandløb for at skabe plads til Laks og ørred.
Er det en tanke værd?
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 09/03-2010
kl. 01:26:32
Naesten alt er en overvejelse vaerd. Men der er stadig en risiko for, at de udsatte arter kommer igen. Og naesten uanset hvor, Goodeider reintroduceres, vil de skulle konkurrere med introducerede arter - Bars, Talapia, Karper etc.

Det aendrer ikke ved, at projektet er spaendende - ogsaa efter, ast vi saa noget tilsvarende i en botanisk have, hvor flere arter blev udsat i semi-naturlige forhold for ti aar siden - og stadig er der (ikke kun en af arterne) !
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/03-2010
kl. 01:30:31
Som I sikkert har set, er vi nået til og med rejsebrev 5. Der kommer endnu ét !!!!

Og så skal vi snart hjem :-(
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/03-2010
kl. 03:32:17
Så er rejsebrev 6 også på :-)
Michael Winther
Skrevet d. 12/03-2010
kl. 16:02:13
Tak for rejsebrevene, folks!
Det har været spændende at følge med i, hvad I har bedrevet tiden med i Mexico. Gode informationer og flotte fotos!
God tur hjemad...