Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

fisk til 60 liter saltvand

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Gorm Pilgaard Jørgensen
Skrevet d. 11/02-2010
kl. 18:43:44
hej

jeg går og spekulerer lidt på at starter et ca. 60 liters saltvandsakvarie op med nogle ungeføderer. det bliver uopvarmet så temperaturen kommer til at svinge mellem ca 17-20 grader om vinteren og et stykker over 25 om sommeren. mit eneste er guppyer (P. reticulata) er der andre som har et bud?

Mch gorm
Steffen Voldfrom
Skrevet d. 12/02-2010
kl. 12:50:50
Jeg havde i en periode mollyer i mit saltvandsakvarie sammen med klovfisk og eremitkrebs. De blev utroligt flotte, fyldige og meget sortere (hvis man kan sige det) end jeg har set i ferskvand.

Akvariet er nedlagt grundet for stor strømregning, men bedtemt noget jeg kunne finde på at gøre igen.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/02-2010
kl. 16:35:08
Hvis det skal være naturformer, vil sejlfinnemollyerne (minus P. kykesi) være fine til saltvand, men 60 liter er nok for småt. Poecilia butleri måske - brakvind er fint til den, men jeg ved ikke helt med "rigtig" saltvand. Eventuelt prøv at bladre tilbage i Poecilia Bladet, hvor Christina på et tidspunkt havde en artikelserie om nogle saltsøer på Hispaniola (både Haiti og Den. Dom. republik - p.t. aktuelle af andre grunde), hvor der levede ungefødere - måske kunne de også bruges som inspiration.

Bare et par ideer.
Gorm Pilgaard Jørgensen
Skrevet d. 16/02-2010
kl. 18:00:29
P. sphenops går nok ikke da de blive for store til 60 liter. men eller har mit byd også været poecilia slægten, men der bliver bare et problem med temperatur om vinteren. det samme gælder limia arter samt de fleste gambusia arter. så det kan godt være at det bare ender med guppyer.
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 11/03-2010
kl. 00:56:27
Ja jag håller med, däri ligger nog problemet. Det är för litet med 60 liter, annars så kunde nog flera arter komma ifråga.

MvH
Christina G