Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Goodeidae

Tilbage til forum

Vinterkulde = unger på Ilyodon

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Steffen Voldfrom
Skrevet d. 13/01-2010
kl. 17:44:05
Da jeg sidste forår til sympsiumet, fik fingre i en lille gruppe Ilyodon instalerede jeg dem i mit eneste tomme akvarie af rimelig størrelse. Jeg fik hurtigt et kuld unger, men har ikke set en eneste ny unge siden da. Har godt være klar over, at akvariet var en kende for varmt og det måske var derfor jeg ikke fik flere unger.
Nu er det så blevet isvinter og akvariet står hvor jeg laver gemmentræk ved udlufning. Temperaturen i akvariet er derfor faldet og her til morgen, opdagede jeg et kuld på 6 stykker.

Nu er det jo ikke en sentation, men det varmede lidt her i en ellers kold tid. Samtidig gav det et lille moralboost på den sidste arbejdsdag, inden aflevering af min afsluttende opgave på Uni.

Venlig hilsen
Steffen
Jørn Steiness
Skrevet d. 13/01-2010
kl. 18:50:12
Når jeg har fisk som gerne vil have det koldt, og det er svært at holde akvariet køligt, sætter jeg luft pumpen udenfor, så suger den køligt luft ind i akvariet om vinteren. MVH. Jørn
Martin Tversted
Skrevet d. 14/01-2010
kl. 17:44:23
Ilyodon er faktisk ikke specielt vilde med kulde. De dør uden videre når temp er under 10C. 15-18C vinter og 22 til 30 C sommer er fint.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 14/01-2010
kl. 20:00:34
De findes lige akkurat i den tropiske del af Mexico, hvor temperaturen i snit ikke kommer under 20 grader (for eksempel i den vestlige del af Michoacan ved skiftet ml. subtropisk og tropisk zone). Og udbredelsesområdet er større - altså også subtropisk.
Stadig er en køligere periode en god ting.