Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Videre give telefonnummre mm mellem medlemmer og andre oplevelser

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Johnny Christensen
Skrevet d. 29/12-2009
kl. 11:00:45
Har den seneste uge fået tre telefon samtaler fra folk der har spurgt om de har kunne købe fisk fra mig,selvom de ikke har været medlemmer af poecilia,Da jeg så har spurgt hvor de har fået telefon numret fra har de svaret fra en ven der er medlem af poecilia dog uden at oplyse navn på personen.
Har også haft en enkel der har troppet op på min adresse og spurgt om denne kunne købe fisk af mig uden at være medlem af poecilia.
Er der andre der har oplevet det samme ?

Michael Winther
Skrevet d. 29/12-2009
kl. 12:27:05
Tjah, jeg har oplevet det samme. Dog mest med Poecilia-medlemmer, der henviser et andet medlem til mig. Ikke-medlemmer er velkomne hos mig, men så tager jeg penge for de fisk de evt. kommer efter.
Jeg har også fået flere henvendelser fra ikke-medlemmer, som har fundet mit tlf.nr. under kontaktpersoner.
Jeg glædes hver gang ved at sprede ungefødere og viden om ungefødere til nye potentielle medlemmer :)
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 29/12-2009
kl. 12:54:53
Principielt må jeg sige, at man bør kun opgive adresse, mail og telefonnumre på medlemmer, hvis de er indforstået med det.

Jeg får en del henvendelser udefra, og oftest gør jeg i dag det, at jeg sender en mail, hvis der er et medlem, som for eksempel har nogle ønskede fisk. I den mail oplyser jeg så, hvem der har henvendt sig, hvad de ønsker, og hvordan de kan kontaktes - nogle gange ved (efter aftale med dem, der har henvendt sig) simpelthen at videresende deres oprindelige mail.

Ud over det principielle i, at man fordi man (tilfældigvis) er medlem, ikke skal have henvendelser, man ikke ønsker, skal vi jo også sørge for at overholde registerlovgivningen. Hvis man lader det være op til medlemmet eventuelt selv at tage kontakt, er der ingen problemer på nogen måde :-)

Principelt er jeg da i øvrigt helt enig med Michael W. i synspunktet om at få spredt fiskene !
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 29/12-2009
kl. 12:57:42
Hvis man er kontaktperson og/eller bestyrelsesmedlem er navn m.m. jo offentligt tilgængeligt - og det er jo egentlig også meningen. Så der er nogle at henvende sig til, hvis man har spørgsmål etc.

Og der kommer altså også henvendelser af temmelig forskellig karakter - mange meget fornuftige faktisk :-)
Johnny Christensen
Skrevet d. 29/12-2009
kl. 17:35:39
Nu er jeg også intresseret i at fiskene bliver spredt,men jeg er ikke intresseret i at mit telefonnr. bliver afleveret til højre og venstre og at folk kommer og ringer på dørren uanmeldt dagen før juleaften og vil købe fisk ;)
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 29/12-2009
kl. 17:42:39
Det forstår jeg udmærket, Johnny. Derfor skal vi heller ikke udlevere andre medlemmers telefonnumre og adresser - i hvert fald ikke uden at spørge først. Vi kan selvfølgelig ikke kontrollere, hvad alle gør eller ikke gør. Men vi kan henstille til, at man ikke udleverer adresser, mails og telefonnumre på andre medlemmer uden lige at have spurgt den/de pågældende, om det er o.k. først.

Det vil jeg meget gerne henstille til !
Martin Tversted
Skrevet d. 09/01-2010
kl. 20:47:09
Der er sgu ingen der vil have mine fisk....
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 25/01-2010
kl. 21:16:43
Själv har jag inget emot att bli uppringd och ha ett trevligt samtal med en fiskintresserad någon gång ibland. Bara trevligt. Och finns det fisk att avvara, så är det ju bara att säga ja eller nej. Självfallet bör man inte sprida vidare namn till medlemmar eller andra som inte bett om detta, det känns inte rätt. Även mejladresser bör man vara restriktiv med, man vet aldrig var de hamnar i slutändan!

MvH
Christina G
Lillian Werliin
Skrevet d. 30/01-2010
kl. 16:02:40
Jeg har også oplevet at blive ringet op på samme måde som Johnny, men har altid taget det positivt. Har dog nogle gange måttet skuffe de mennesker der har kontaktet mig. Det har dog den negative effekt at jeg ikke opgiver alle mine arter på artslisten fordi de er meget effterspurgte og jeg selv vil bestemme hvem de skal gå til;)
Johnny Christensen
Skrevet d. 30/01-2010
kl. 21:07:23
Det samme her lillian,jeg har valgt at slette min artliste inc. poecilia obscura der er dna testet vistnok de første ægte i DK ;)så sjældne fisk findes også her
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 31/01-2010
kl. 11:56:24
Specielt hvis der er tale om arter med en kendt og præcis lokalitet, er det lidt synd, fordi artslisten så ikke giver noget retvisende billede af hvilke fisk med bevaringsværdi, der er i selskabet.

Noget andet er, at man som medlem af PS ikke bør udlevere adresser, mails og telefonnumre på andre medlemmer til ikke-medlemmer uden lige at have spurgt den/de pågældende medlemmer, om det er o.k. først.

Det vil jeg meget gerne henstille til, at man overholder. Eventuelt kan kan man få email eller tlf. på den, der er interesseret, og videreformidle det til medlemmet (evt. medlemmerne). Så det er jo op til folk selv, om man vil henvende sig til den interesserede.

I øvrigt har Martin da lidt ret. For en hel del af de arter, vi har i PS, er det ofte ikke helt nemt at komme af med dem (som regel lykkes det dog, hvis man gør opmærksom på, at man har dem - men nogle gange vil man også gerne vide, hvem der får dem. Specielt hvis fiskene er få, og der er en bevaringsværdi).
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 31/01-2010
kl. 14:46:02
Precis. Det är inte alltid så enkelt. Visst vill vi dela med oss när det går, men till vem? Ibland får jag frågan av "lille Pelle 11 år" när de får se svärdbärare eller något annat i akvariet. Skall jag då dela med mig eller ej? När det är en sällsynt art känns det inte helt rätt. Då är det lättare att ta med sig några fiskpåsar till en auktion. Där bjuder oftast de som vet vad det är för något.

MvH
Christina G