Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Goodeidae

Tilbage til forum

Audax overført til stort akvarie

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Michael Larsen
Skrevet d. 27/08-2009
kl. 15:29:29
Hej

Har nogen af jer erfaring med at overføre en gruppe audax fra et lille akvaie (45 ltr) hvor de bare yngler og hygger sig til et stort akvarie (720 ltr) hvor der kun er dem, men med meget mere plads.

Har nu gjort det to gange med flere års mellemrum og det er som stammen kollapser når den får for meget plads.

Noget som har lignende erfaringer? eller løsninger på problemet.

Var nede og vende på et enkelt par audax og fire unger, men nu er vi oppe på 7-9 unger. Hunnen vil dog ikke rigtigt komme i den flotte foderstand som hun var før. Hvad sker der lige??

mvh Michael 199407
Martin Tversted
Skrevet d. 27/08-2009
kl. 16:19:23
Jeg havde engang cirka 60 Girardinichthys viviparus i et 80 l. De blev ved med at få unger og pga min succes satte jeg dem over i et 325L specialakavarie. Hvor de alle døde i løbet af en uges tid.

Der er ingen grund til at lave om på noget der fungerer. Hvis du virkeligt gerne vil have dem der over, så start med fx 20 unger. og lad dem vokse op sammen.

Martin
Michael Larsen
Skrevet d. 27/08-2009
kl. 18:09:01
Dette her var et spørgsmål om at få dem flyttet pga sommerferie og at det er nemmere for min nabo at overfodre i det lille end i det store akvarie.

Det med ungerne kan jeg kun tilslutte mig, da de ser ud til at klare det uden problemer nu.
Martin Tversted
Skrevet d. 27/08-2009
kl. 20:02:29
Hvis du kun tager på ferie i en eller to uger kan det være at fiskene har det meget bedre uden mad? End med at blive flyttet. Jeg glemte engang en goodea han i 5 cm vand i bunden af et mørkt akvarie i sommerhalvåret - cirka 5 måneder.... Da fiskene kom ind fra haven og jeg satte vand i akvarierne, kom han frem. Lidt mager og muggen med med frisk vand rystede han muggen af, åd lidt og gik hen og parrede sig med en af hunnerne. Goodeider er i den grad tilpasset dårlige perioder i naturen.
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 28/08-2009
kl. 01:17:05
Michael, detsamma hände mig för några år sedan med just Characodon audax. Lyckligtvis hade jag kvar några ex i ett mindre kar. Kanske gillar de inte öppna ytor? Tror att varenda skugga är en fiende? Kanske föredrar de bevuxna kant-områden i sina ursprungshabitat? Föredrar lägre vattenstånd där de kan se alla djur nedtill (malar etc) tydligt?

MvH
Christina G
Michael Larsen
Skrevet d. 28/08-2009
kl. 13:52:23
Jeg ved det ikke helt, for Knud (rovfisken) fra Kongerslev havde dem i sin tid til at gå i et stort stueakvarie og her trivedes de fint. Jeg satser på at følge dem her i det store og se om ikke ungerne vokser op og finder sig tilrette. More to come

Martin/ det var ikke kun en sommerferieflytning, men en del af en planlagt rokade. De skulle have bedre plads og ud i køkkenet. De var/er min pride and joy ;o)
Michael Winther
Skrevet d. 28/08-2009
kl. 14:43:48
Var det ikke Ch. lateralis Los Berros Knud havde i det store stueakvarium? De kommer fra en helt anden type biotop med større dybder og mere åbent vand.
Min erfaring er osse at Ch. audax El Toboso trives bedst ved lav vandstand og tæt beplantning.
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 28/08-2009
kl. 20:51:45
Aha, det var El Toboso jag hade.

MvH
Christina G