Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Arrangementer

Tilbage til forum

Årsmöten - generalförsamlingar

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 12/01-2009
kl. 23:48:36
Jag tror inte jag har varit med om något av poecilias årsmöten någon gång. Kan inte minnas det i alla fall :-) Hur brukar det gå till på dessa årsmöten? Kan personer väljas som inte bor på samma ort och kan träffas personligen? Är det bra eller dåligt? Vill bara höra litet tankar om hur man tänker sig styrelsearbetet i en förening med så spridda medlemmar.

MvH
Christina G
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 13/01-2009
kl. 09:37:05
De tre, der sidder nu, er alle fra Danmark - men ikke fra samme ort. I disse tider med computer, email etc. er det i praksis ikke noget problem. Vi møder mildt sagt ikke hinanden ihjel - og godt det samme :-)
Men det er selvfølgelig vigtigt, at man via mail (og bestyrelsesgruppen her på siden) er i tæt kontakt med hverandre om de beslutninger, der skal tages. Men efter min mening er der ikke i dag længere nogle geografiske begrænsninger - det er en af fordelene ved den nye teknologi.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 13/01-2009
kl. 09:49:53
I øvrigt er der et par links, hvor der er diskuteret noget struktur - og også muligheden for at holde årlige generalforsamlinger på skift i de tre lande. Det vil jeg støtte, at vi forsøger os med (ting kan jo altid ændres igen, hvis det ikke funker):
https://poecilia.org/webforum/post.asp?id=2101
http://www.poecilia.org/webforum/post.asp?id=2098
--
Navnlig synes jeg personligt, det er vigtigt, at vi prøver os med et arrangement i Sverige - og helst allerede i 2010 :-)

Mvh

Thue
Kai Qvist
Skrevet d. 13/01-2009
kl. 21:54:55

Som Thue så rigtigt er inde på, så er nationalitet og fysisk placering af de enkelte bestyrelsesmedlemmer ikke længere vigtig. I de efterhånden mange år jeg har deltaget i bestyrelsen, har jeg ikke deltaget i mere end max. fire fysiske møder, og det alene har aldrig givet anledning til problemer af nogen art.

Hvis man som bestyrelse ligger en overordnet strategi/plan for den periode man er valgt, og fordeler arbejdsopgaverne fra starten, så er der faktisk ikke meget der skal tages stilling til løbende.

Vi har alle, ikke bare bestyrelsesmedlemmer, rigeligt at se til i hverdagen, så kommunikation via e-mail og internet - til tider telefon - dækker fint det behov, der er for at "tale" sammen om aktuelle emner.

Vores tidligere formand, Michael Larsen, boede gennem næsten to valgperioder i Mozambique, hviklet fungerede stort set uden problemer. Det største problem var, at internettet ikke altid var så stabilt i Mozambique som man kunne ønske.

Vores vedtægter siger desuden ikke noget om, at man fysisk skal være tilstede for at opstille og modtage valg til en post i selskabet. Den tidliger formand er blevet genvalgt uden at være tilstede, og vi har også valgt en redaktør som ikke var tilstede.
Desuden er det heller ikke et krav, at bestyrelsen skal være fra samme land. Vi kan derfor sagtens have en bestyrelse med alle tre lande repræsenteret, uden vi på nogen måde kommer i konflikt med vedtægterne.

Mange af de tidskrævende opgaver, der tidligere var knyttet til bestyrelsens arbejde, er nu overtaget af automatiske funktioner via vores hjemmeside, og internettet generelt.
Her kan blandt andet nævnes: manuel opdatering af database, manuel opdatering af e-mail adresser, udsendelse af velkomstbreve, udsendelse af arts- og medlemslister, udsendelse af prøvenummer af Poecilia Bladet, koordinering af indbetalinger fra tre lande (styres nu af en person via netbank) og mange andre lignende funktioner.

Poecilia Scandinavia har gennem mange år forsøgt at være på forkant med udviklingen, og personligt syntes jeg også vi kan være stolte af den hjemmeside vi har nu. Det betyder at både medlemmer og bestyrelse spare meget tid, og vi kan så bruge tiden på at løse andre og mere "spændende" opgaver.

-kq
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 13/01-2009
kl. 22:27:44
Stort tack för utförligt svar! Låter ju som ett väloljat maskineri - jättebra. Visst kan väl internet inte ersätta det personliga mötet och snacket, men här i styrelsearbetet är det ju en annan sak.

MvH
Christina G
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 13/01-2009
kl. 22:29:30
PS
Ja det vore jätteskojjigt om vi kunde avhålla ett arrangemang i Sverige!

MvH
Christina G
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 14/01-2009
kl. 05:16:19
Ja - det skal vi forsøge (at holde et arrangement i Sverige) !
Kai Qvist
Skrevet d. 14/01-2009
kl. 13:16:25

--------------------------------
Christina Ghiasvand skrev:
Stort tack för utförligt svar! Låter ju som ett väloljat maskineri - jättebra. Visst kan väl internet inte ersätta det personliga mötet och snacket, men här i styrelsearbetet är det ju en annan sak.

MvH
Christina G
--------------------------------

Jo mere enkelt og ens vi behandler alle, jo nemmere er det at få tingene til at virke efter hensigten. Her er internettet en rigtig god ting, det gør blandt andet, at vi kan få det til at køre som en velsmurt maskine. Der er ingen grund til at gøre ting manuelt, når vi kan få tingene til at virke automatisk. Selvom vi har automatiseret mange funktioner, så må vi ikke glemme de personlige og sociale relationer medlemmerne i mellem.
Her er lokale møder i alle lande - og større fælles møder - en vigtig faktor. Vi skal bare huske det kræver en indsats fra såvel medlemmer som bestyrelse, at få planlagt og afviklet møder og aktiviteter. At medlemmerne er så spredt som de er, gør det jo ikke nemmere.

Flere medlemmer - og hermed mere aktivitet - i Sverige, har længe stået højt på ønskelisten. Den kampagne vi lavede i Sverige i 2008 har da også været en positiv oplevelse, dog har den ikke helt kunne leve op til både indsats og omkostninger. Næste skridt må så være, at vi senest i 2010 får etableret et stort møde i Sverige.

Sverige har alt for længe været en minoritet i Poecilia Scandinavia, til trods for der burde være mange mulige medlemmer at hverve, så det er stadig en opgave bestyrelse (og medlemmer) skal have fokus på.

-kq
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 15/01-2009
kl. 01:42:25
Jag hoppas och tror att jag framledes kan bidraga litet mera för Sveriges del när det gäller insatser och engagemang på olika sätt. Hittills har jag ju varit litet handikappad (bokstavligen) men är nu på bättringsvägen. Det har tagit några år att komma igen efter olyckshändelsen. Nu närmast kommer jag och kamraterna inom SGS att ta itu med en utställning i vår i Stockholm, och det skulle vara jätteskoj om även Poecilias medlemmar kunde dyka upp :-) Finns det något info-material man kan trycka ut och göra reklam med? Vill gärna passa på när det finns många besökare som är lämplig målgrupp för värvning!!! Det är flera akvaristiska arrangemang samtidigt, så det är ett utmärkt tillfälle för detta.

*Litet off topic*

MvH
Christina G
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 15/01-2009
kl. 05:21:32
Hej Christina

Vi har PDF-filer med foldere (på både dansk, svensk opg norsk) liggende her:
https://poecilia.org/arkiv/default.asp?id=27

Hvis der er brug for en i større oplag, er du velkommen til at henvende dig, så kan vi snakke om (eller maile *S*), hvordan vi får gjort det. At komme ud til større akvarie-arrangementer i Sverige er vi selvsagt interesserede i.
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 20/01-2009
kl. 23:21:09
Tackar!