Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Levende foder

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Henning Vibæk Buus
Skrevet d. 04/11-2008
kl. 18:50:25
har lige været ude for at fange noget foder til mine fisk. jeg var to steder Ø.sundby og Nr.Tranders (begge Aalborg) der er stadig noget foder men ikke så store mængder er der nogen som kender nogle gode vand huller omkring Aalborg som er gode.
Michael Winther
Skrevet d. 04/11-2008
kl. 19:05:24
Det er svært at finde levende foder i større mængder på denne årstid. De største mængder jeg kender til i området er faktisk i mine egne havebaljer. Om efteråret, 1-2 måned efter at fiskene er fanget ind, blomstrer bestanden af dafnier, myggelarver og Cyclops op. Jeg kan, sålænge der er isfrit, vinteren igennem fange små portioner levende foder, som især mine H. formosa nyder godt af. Men der er stadig tale om beskedne mængder.

Om foråret oplever jeg at søerne i Østerådalen, lige syd for Aalborg, kan være gode fodersøer. "Kan være" fordi koncentrationen af dafnier kan variere enormt fra år til år. I 2005 var der tykt af dafnier dernede (jeg skovlede dafnier op og frøs ned til resten af året, 2006 og 2007 var der stort set ingen, iår var der en del sidst i april - først i maj, herefter forsvandt de. Dafnier er nogle uforudsigelige størrelser.