Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Bladet 3/2008

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 04/09-2008
kl. 19:14:28
Poecilia Bladet 3/2008 - nogle kommentarer fra læserne. Respons er altid godt, og det kan vi bruge i redaktionen :-)
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 11/09-2008
kl. 10:04:49
Det skal forstås sådan, at vi gerne vil have nogle kommentarer og forslag fra medlemmerne (og dermed læserne) :-)

Bare kom - vi vil glæde os til at høre fra jer :-)
Gorm Pilgaard Jørgensen
Skrevet d. 11/09-2008
kl. 20:26:31
jeg synes først og fremmest at det er et rigtig godt blad som vi får her i poecilia. jeg kan gå længe og glæde mig til at bladet kommer så det er jo dejligt. i gør et rigtig godt arbejde.
men jeg tænkte på om der måske kunne laves en artsbeskrivelse med i hvert nummer som evt også kunne bruges i artsleksikaet her på siden. for jeg kan huske da jeg selv startede i poecilia synes jeg at det var svært at finde nok information om de forskellige arter, og jeg synes da stadig at det kunne være rigtig spændende at læse en beskrivelse af nogle af de lidt mere specielle fisk. hvis vi fik udvidet artsleksikonet kunne det jo også være at der var flere som fik interesse for levendefødende fisk hvis folk kunne læse om andre fisk end guppy og "ganske normale" platyer :) håber ideen kan brugestil noget

mvh gorm
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 11/09-2008
kl. 21:11:43
Det er faktisk noget, vi arbejder med - omend måske ikke i hvert eneste nummer (det vil også binde os), men ofte. Ideen kommer fra Lillian.

Tak for forslaget :-)
Gorm Pilgaard Jørgensen
Skrevet d. 11/09-2008
kl. 21:21:02
hehe okay jamen det var da trist at jeg ikke kunne bidrage med noget nyt
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 11/09-2008
kl. 21:28:59
Derfor er det da fint alligevel - det er med at få ønsker og forslag på bordet. Ikke at alt nødvendigvis kan bruges, men bare noget kan (eller delvist kan), er det flot og godt og med til at bringe os videre...Så det var et fint indlæg og forslag, Gorm...
Lillian Werliin
Skrevet d. 11/09-2008
kl. 23:05:03
Og Gorm det ville være helt fint hvis du vil lave nogle stykker af dem. Desto flere vi er der laver et stykke arbejde desto lettere for os alle.
Gorm Pilgaard Jørgensen
Skrevet d. 12/09-2008
kl. 09:36:37
jo jo det kunne da nok være at jeg kunne skrive et par stykker hvis det. hvad med at sætte fokus på nogle af medlemmerne og deres akvarier. jeg ved at lillian lavede en artikel om hvordan hun sartede og det synes jeg da var sjovt at læse om, men man kunne jo også lave nogle artikler om hvordan folk holder deres fisk osv. eventuelt :)
Lillian Werliin
Skrevet d. 12/09-2008
kl. 13:17:58
Min ide er at finde nogle af de medlemmer som har den fisk der skal omtales og få dem til at fortælle og allerhelst skrive en kort beretning om hvordan de holder fisken
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/09-2008
kl. 13:29:43
Det synes jeg er en fin ide. Der er to muligheder: At folk selv skriver en beretning. Det er de altid velkomne til, og den skal nok komme med (jeg lover aldrig om noget som helst, at det bliver i det førstkommende nummer, for det kommer jo an på stofmængde, aktualitet og meget andet - men i bladet skal det nok komme !). Vi er glade for stof fra medlemmerne (og andre).
Den anden mulighed er at interwieve nogle af medlemmerne. Det kunne jeg godt gøre, men ikke lige nu, hvor jeg er i gang med min artikelserie om Mexico, bevaringsarbejde med mere. Der kommer både flere reportager (som "Fra sø til ørken" i det seneste nummer, men dog også med lidt mere optimistisk strøg - så skidt er det ikke alle steder trods alt) og interwievs (a la den med parasitterne i sidste nummer). Desuden har Rebeca Aneli Rueda (leder af Aqua Lab) skrevet en artikel, der er ved at blive oversat. Til beroligelse kan jeg oplyse, at det her bliver fordelt over flere numre og kommer i efterhånden, som der er plads - OG at der er illustrationer til det hele. Når jeg er igennem dette, kunne jeg godt lave nogle "portrætter" af medlemmer og deres fiskehold - men jeg så egentlig hellere, at nogle andre bød sig til :-)

Jegh forstod egentlig også Lillians indlæg sådan: En af de grænser, der er for, hvad vi kan, er de ressourcer, vi har. Alt laves frivilligt - og dem, der er med, laver nok noget af det, de selv synes er mest spændende. Det er helt ok - for så bliver det nok også mere spændende, når netop engagement og motivation driver værket. Men det er samtidig den grænse, der medfører, at ikke alle gode ideer lader sig realisere og slet ikke øjeblikkeligt (der skal også nogle til at lave det, helt simpelt) - derfor er det alligevel godt at få dem frem. Hvad der ikke kan lade sig gøre nu, kan måske senere :-)

Mange hilsener
Thue
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 12/09-2008
kl. 13:31:17
Ovenståendde er en kommentar til Gorms indlæg og et tidligere af Lillians - ikke til det seneste, som jeg også synes, er en helt fin måde at gøre dét på :-)

Thue
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 14/09-2008
kl. 18:07:19
Det är just det som är så efterlängtat - respons från läsarna. Jag håller själv i några föreningstidskrifter och vet hur värdefullt det är!

Men ännu trevligare än respons, är om någon skickar in något läsbart också - som redaktör har man då ett svårt val: Skall man hålla en "hög profil" eller skall man ha en föreningstidskrift som inte "skrämmer bort" sånt som kanske inte hade kommit fram om man lägger ribban för högt.

Inte lätt alltid.

Men jag är övertygad om att det finns mer plats för sånt som medlemmarna knåpar ihop om sina egna erfarenheter! Jag vet i alla fall vad jag gärna skulle vilja läsa - hur andra har gjort helt enkelt :-)

MvH
Christina G
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 14/09-2008
kl. 20:04:48
Jeg er meget enig med Christina i, at det handler om at finde en balance - også mellem forskellige typer af stof.
A. Noget både for begyndere og "halv-videnskabelige" nørder
B. Noget om arter med mere fra de forskellige familier og grupper, vi beskæftiger os med - så det hele ikke bliver Goodeider, halvnæb eller Poeciliider.
C. Noget om forskellige emner - fra hvordan vi hver især gør det derhjemme til bevaringsarbejde i Mexico..
Sådan kan vi blive ved. Det handler om at have noget af det hele - gerne i hvert nummer, men hvis det ikke er muligt, så i hvert fald i løbet af en årgang. Det her er kun et par eksempler på de mange "balancer", der skal findes. Og så skal der altså også tænkes på bidragsydere og de forholdsvis mange medlemmer af redaktionsgruppen, der er - de brænder hver især for noget bestemt. Netop ved at have en forholdsvis stor redaktionsgruppe, kan vi også være ret sikre på, at der kommer forskellige typer af stof...(faktisk er der indtil nu kun et enkelt medlem af redaktionsgruppen, som ikke rigtoig har bidraget med så meget - og det synes jeg egentlig er ret godt gået - derfor ros til alle i redaktionsgruppen...)...
Kort sagt - jeg er enig med Christina, tror jeg nok :-)