Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Ordet er frit

Tilbage til forum

Mötesplats

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Ronny Lundkvist
Skrevet d. 24/03-2008
kl. 10:09:32
För många i Sverige är det svårt att ta sig till Jylland.

Finns det ingen möjlighet att förlägga årsmötena i t ex Köpenhamn eller Helsingör.

undrar

Ronny Lundkvist
medlem sedan 1977
Kai Qvist
Skrevet d. 24/03-2008
kl. 12:01:53

--------------------------------
Ronny Lundkvist skrev:
För många i Sverige är det svårt att ta sig till Jylland.

Finns det ingen möjlighet att förlägga årsmötena i t ex Köpenhamn eller Helsingör.

undrar

Ronny Lundkvist
medlem sedan 1977
--------------------------------

At de seneste mange generalforsamlinger (GF) er blevet holdt i Danmark skyldes nok det faktum, at bestyrelsen har været/er dansk i øjeblikket. At valget så er faldet på landsdelen Jylland, er nok et sammenfald af tilfældigheder, priser og mulige lokaliteter.
Uanset i hvilket land/landsdel vi vælger, vil det altid være mere svært for nogen end for andre, at komme nemt, hurtigt og ikke mindst billigt frem.
Der har tidligere været stillet foreslag om et fast sted for afholdelse af GF - her var Sverige på tale - men forslaget blev afvist med flere forskellige begrundelser.

At komme fra Sverige til Jylland sker dog forholdsvis nemt via Varberg/Grenå, og stort set alle dele af Jylland kan nås på under to timer i bil.

For at tilgodese alle medlemmer mest muligt vil det ideelle være, at GF blev afholdt hvert år på skift i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige.
Da bestyrelsen i øjeblikket er dansk vil det betyde, at hvis GF afholdes andre steder end i Danmark, skal der være lokale medlemmer som samarbejdspartnere.

Ovenstående er ikke nødvendigvis udtryk for den nuværende bestyrelses mening og holdning, men skal læses som en personlig kommentar fra undertegnede.

-kq

Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 24/03-2008
kl. 12:28:23
Omkring sted er der mange faktorer, der spiller ind. Selve arrangementet (ungeføderweekenden) er jo international, og vi har haft deltagere fra Mexico, USA, England, Frankrig, Holland og England ud over de skandinaviske lande - og derfor betyder afstand til for eksempel en lufthavn og infrastruktur også noget - og selvfølgelig at det er rimelig nemt at komme til fra de skandinaviske lande.

Jylland er nemt at komme til fra Syd- og Vestnorge (fly eller færge) og fra Vestsverige (Göteborg, Varberg), mens det fra det sydlige Sverige og nok også det østlige (Stockholm) ganske rigtigt er nemmere at komme til eksempelvis København (hvor der selvfølgelig også er en stor lufthavn) - men hvor prisniveauet også er noget højere.

I år har vi så forsøgt at holde et skandinavisk/dansk møde længere østpå i Danmark - Midtvejsmødet - men det har ikke trukket mange svenskere til (mest danskere). Det er så også på Fyn og hvis man tager over København er der selvfølgelig to bro-forbindelser at tænke på (i hvert fald fra Sydsverige).

Målet må være jævnlige møder i alle tre lande, med eller uden generalforsamling, men med et seriøst indhold om ungefødende fisk - som den internationale ungeføderweekend og det skandinaviske midtvejsmøde i DK og Stavangermødet samt sommermødet i Norge. I Sverige har vi diskuteret mulighederne med den nye svenske kontaktperson, men som Kai skriver, er det helt afgørende, at der er lokale, som vil være med til at arrangere - og hvor de befinder sig, kan OGSÅ blive afgørende for, hvor arrangementerne bliver lagt. Hvis der er sådanne arranngementer, vil det være nemt at lægge GFerne i tilknytning til nogle af disse...ellers kan det blive vanskeligere at arrangere på skift i landene.

Måske burde debatten være i tilknytning til det emne - altså om årlige eller to-årige GFere (som i dag)..

Også her er der tale om personlige - og ikke om bestyrelsens synspunkter. Selv om jeg ikke tror, de er ret forskellige :-)


Kjell Fohrman
Skrevet d. 28/03-2008
kl. 14:41:22
Att det inte kan hållas i Sverige, eller utifrån Sveriges intresse är ganska naturligt eftersom intresset är så litet här.
Nåväl menar kanske någon - det klart att inga svenskar reser när det ligger så långt bort! Då bör det kanske påpekas att i Ebeltoft förra året var det det 5 ggr så många norrmän där som det var svenskar, det var 2 ggr så många engelsmän som det var svenskar och norrnämmen och engelsmännen hade knappast närmare till Ebeltoft än vad vi svenskar hade.

Sedan är det ganska naturligt att sådant som avstånd har betydelse. Detta både pga restid och pga kostnader. Till Broby i år så är det 5 timmars restid utan paus + kostnader för 2 broar. Till Ebeltoft förra året var det drygt 6,5 timmars restid och en färja. Är man då inte 4 i bilen så blir det mycket dyrt och även om man skulle få ihop 4 st så överstiger resekostnaden kostnaden för hela arrangemanget.

Jag tror dock att det är svårlöst att få fler svenskar att komma på mötet eftersom dels intresset är så litet, i kombination med att resan blir dyr och det ligger långt bort.
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 28/03-2008
kl. 15:05:57
Jeg tillader mig dog at være lidt mere optimist - jeg tror godt, vi kan lave et arrangement i Sverige. Nok ikke i 2008, men senere...:-)

Jeg tror arrangementet (med foredrag, auktion og det sociale) er det vigtigste - GF skal vi selvfølgelig også have, men det er det andet, der trækker.

En anden mulighed for transport er at flyve. Nu kan jeg her kun tale for DK, men jeg er ret sikker på, at vi nok kan få arrangeret afhentning af folk i lufthavn, hvis der er behov for det. Og det kan sagtens hænde at være billigere end at køre i bil - i hvert fald hvis bilen ikke fyldes op :-)

Christina Ghiasvand
Skrevet d. 29/03-2008
kl. 00:45:12
En liten fundering: Vad kom först, hönan eller ägget? Är den Svenska intresset lägre pga att vi har (haft) färre möten här?

Jag skulle gärna se alternerande platser/länder, bara det låter sig göras och personer finns som kan hålla i det.

MvH
Christina G
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 29/03-2008
kl. 06:19:49
Enig :-)