Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Andre ungefødere

Tilbage til forum

hajer

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Gorm Pilgaard Jørgensen
Skrevet d. 20/01-2008
kl. 11:34:05
jeg har siddet og lst i en bog som hedder 365 fisk, hvori der blandt andet er beskrevet en del haj og rokke arter som er levedende fødende. Jeg var var udemærket klar over at der var en del hajer og rokker som har denne ynglestrategi, Hammerhajen Sphyrna zygaena er vivipar kan det virkelig passe? alle de andre haj og rokke arter er så hvidt jeg ved nemlig ovovivipare. mig bekendt er det nemlig kun goodeiderne som er vivipare... desuden faldt jeg over at de fleste hajers unger er mellem 25 og 30 cm det er godt nok nogle store unger når man ellers tænker på de fisk jeg holder :) men hajer er jo også tit ret store..

Mvh Gorm
Lars Vig Jensen
Skrevet d. 20/01-2008
kl. 11:59:26
Vi har også en dansk repræsentant for de vivipare fisk, nemlig Ålekvabbe (Zoarces viviparus). Læg mærke til efternavnet i det latinske artsnavn....I litteraturen står der at efter befrugtningen af æggene går den gravide hun med ungerne i 4 mdr. Typisk føder hunnen 30- 400 unger. Forøvrigt er det en fantastisk spisefisk som kan fanges i hele Skandinavien. Desværre kender jeg ikke navnet på fisken på de øvrige Nordiske sprog.
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 20/01-2008
kl. 16:59:27
Jag har hört namnet Åle-mor. Det syftar givetvis på att ungar födes. Liknande namn förekommer i Tyskland och Ryssland.

Skoj, att det nu änligen rör sig litet här på den här avdelningen! Det finns många levandefödande arter bland hajar och rockor, som ju för övrigt är besläktade med varandra. Personligen så är jag litet intresserad av rockor.

Därutöver finns många andra havs- och sjö-levande fisktyper som föder levande ungar. Jag vet inte vad de kallas alls på skandinaviska språk, inte ens Fish-base har några förslag på populärnamn till dessa. De hör till "Perches" på engelska. Några finns i akvarier, men de flesta är för stora eller har diverse svårtillfredsställda krav på miljö /storlek på akvarium.

MvH
Christina G