Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Poeciliidae

Tilbage til forum

Leksadferd hos P.reticulata?

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Marianne Fagerland Hansen
Skrevet d. 29/11-2007
kl. 22:05:39
Her i helgen sluknet plutselig lysrøret i karet jeg holder en stamme guppy i, og siden alle butikker var stengt ble det satt inn et varmhvitt lys beregnet på baderommet i påvente av bedre belysning. Dagen etter observerte jeg en uvant adferd hos hannene - de utførte en slagt hoppedans for å få hunnenes oppmerksomhet. Når de hadde fått hunnen til å se, vibrerte de i et par sekunder, før de snek seg ned for å parre seg. I stedet for å pile avgårde som de vanligvis gjør når en hanne prøver seg, sto hunnen nå helt i ro til han hadde "gjort seg ferdig".

Jeg har aldri hørt om noen spesiell leksadferd hos P.reticulata, og aldri sett mine oppføre seg slik før. Er det flere som har sett lignende, og kan endringen i belysning ha trigget denne adferden?
Thue Grum-Schwensen
Skrevet d. 30/11-2007
kl. 15:40:10
Guppyer gør begge dele. Både "danser" for hunnen for at imponere og få lov at parre hende, og hvor hun også tydeligt afgiver signaler - OG laver snigparrinnger, hvor hannen bare sniger sig ind, parrer sig og skynder sig væk igen :-)

Den samme han kan samme dag gøre begge dele overfor den samme hun, har jeg set. Det kan jo i øvrigt være smart at have mere end en strategi. Om du har stimuleret parringslegen - altså den ene strategi - med det hvide lys, ved jeg ikke. Men jeg vil bestemt ikke udelukke det.

De bedste hilsener

Thue
Christina Ghiasvand
Skrevet d. 19/01-2008
kl. 03:29:59
Instämmer. Kanske sammanträffade ljusändringen med ett lågtryck eller annan lufttrycksförändring? Mina blir som galna när det börjar snöa ute - då gör det detsamma om jag har lyset på eller ej ;-)

MvH
Christina G