Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Forum: Goodeidae

Tilbage til forum

El Toboso-lokaliteten

Følg denne post: Du har her mulighed for at følge denne post. Dvs. at du fremover vil modtage en email hver gang der er nyt i denne post.

Din email:

Forfatter / Dato Emne
Michael Winther
Skrevet d. 19/03-2007
kl. 18:44:56
Jeg købte på auktionen i Ebeltoft to små poser med fisk. På mærkaten stod der: "Gambusia sp. El Toboso". Fiskene var medbragt til Poecilia-weekenden af David Macalister. Da jeg undrede mig over at der fandtes Gambusia på Characodon audax-lokaliteten snakkede jeg senere med David og Kees de Jong. De kunne fortælle at fiskene var fanget i 2005 og at der allerede på det tidspunkt vrimlede med Gambusia i kilden. Denne observation har jeg ikke kunnet læse om andre steder, men med viden om Gambusiaers meget invasive karakter i baghovedet må det give grund til alvorlig bekymring, måske er Characodon audax, El Toboso mere truet end beskrevet før (fx. i Juan Miguel Artigas Azas' rapport om Characodon slægten)? Har nogle her på forummet mere opdateret viden om denne lokalitet end jeg har? Der er ingen tvivl om at disse Gambusia sp. er en introduceret art i kilden.
Martin Tversted
Skrevet d. 25/04-2007
kl. 19:16:17
Jeg har ingen opdateret viden om lokaliteten, men arten er helt sikkert langt mere truet nu med Gambusia som værelseskammerater. Som en trøst kan nævnes at der sikkert findes flere audax i fangenskab end i naturen. Forstået på den positive måde at arten kan genudsættes om nogen fik den idé at rense kilden.

Martin
Michael Winther
Skrevet d. 17/05-2007
kl. 16:05:13
Meget tyder på at de Gambusia sp. jeg købte på auktionen er Gambusia senilis. se Brian Kappes rapport på http://www.goodeiden.de/html/audax1.html , en artikel jeg helt havde overset. De fotos jeg har fundet af G. senilis er meget lig det par fisk jeg har gående. Et par fisk, hvor specielt hunnen afviger fra de variationer jeg har set af G. affinis og G. holbrooki. Jeg arbejder videre med at få bekræftet mine formodninger.
Michael Winther
Skrevet d. 17/05-2007
kl. 19:42:06
Jeg har lige fået dette svar fra Juan Miguel Artigas Azas om disse Gambusia i El Toboso:

Michael,

They are Gambusia senilis, apparently introduced in the area s they are
naturally endemic to the Rio Conchos to the north.

All the best

Juan Miguel Artigas Azas
Editor
The Cichlid Room Companion
Michael Winther
Skrevet d. 04/11-2011
kl. 23:41:30
Måske ved I andre det allerede, men først nu læser jeg på goodeidworkinggroup.com, den triste meddelelse at Ch. audax er forsvundet fra El Toboso:

"But not bad enough, in April an Email from Juan Miguel Artigas-Azas shocked us: He wrote, that he had been in El Toboso, where nearby the Black Prince, Characodon audax used to live, and he has found, that the pool as well as the small creek to the pool were dry, whereas in the spring pool of El Ojo de agua de las mujeres, the origin of the creek and type location of Characodon audax, he could only collect masses of Gambusia senilis. He tried it for at least four hours, but had been unsuccessful in catching any Characodon. He didn't want to say so, but it looked like the Black Prince vanished. Nearly the same time, we heard about a similar situation for Characodon lateralis, or maybe Characodon sp., from Amado Nervo. The last collection there revealed only one single juvenile male beneath masses of terrestrial vegetation. The habitat seemed to be disappearing." -Michael Köck