Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Vi støtter arbejdet for at bevare sjældne arter
– også i naturen

Poecilia Scandinavia er direkte involveret i arbejdet for at bevare sjældne ungefødende fisk i den mexicanske natur – og dermed også at bevare naturen selv.

 

Via projekt Fish Ark støtter vi både økonomisk, moralsk og praktisk laboratoriet og opdrætscentret Aqua Lab i den mexicanske storby Morelia. Aqua Lab er en del af Universitetet i delstaten Michoacan, hvor Morelia med omkring en million indbyggere er hovedstad.

Naturen – og navnlig mange søer og vandløb – er stærkt truet af blandt andet:

  • dræning for at skaffe vand til landbrugsproduktion
  • forurening fra industri og landbrug
  • udsættelse af fisk, der ikke hører til i den lokale natur, men som ofte helt eller delvist udkonkurrerer de lokale arter.

Det går specielt ud over ungefødende fisk fra Goodeide-familien. Meget unikke fisk med både ”navlestreng” fra gattet og moderkage – fisk, hvor ungerne kan udvikle sig inde i hunnen også efter, at æggene er klækket. Hele familien er mere eller mindre truet.

Derfor har Aqua Lab i første omgang koncentreret indsatsen om at opdrætte de truede Goodeider. I øjeblikket opdrætter og bevarer centret 38 arter Goodeider og tre arter af andre ungefødende fisk.

Da der fra sted til sted, fra lokation til lokation, kan være store forskelle indenfor den samme art, har Aqua Lab ofte flere variationer/lokationer af samme art. 

I dag har Aqua Lab fået sin egen hjemmeside på engelsk om deres arbejde og aktiviteter. Læs mere om Aqua Lab her.

Du kan også aktivt hjælpe med bevaringen i Mexico

Den bedste måde vi kan hjælpe på, er ved at skaffe penge til de forskellige opgaver der skal løses lokalt i Morelia.

Poecilia Scandinavia bidrager i øjeblikket med 15% af kontingentet pr. medlem om året, men alle har mulighed for at bidrage - ikke kun medlemmer!

Foruden de 15% hvert medlem bidrager med, har en del medlemmer valgt også at støtte via vores sponsor ordning.

Ønsker du at støtte Fish Ark kan du desuden indbetale dit bidrag på en af nedenstående konti, og hele dit bidrag går ubeskåret til Fish Ark. Husk tydelig afsender på din indbetaling, så vi ved hvem vi skal takke.

Danmark - Nordea bankkonto: 2348 - 3485699782

Sverige og Norge

SWIFT/BIC: NDEADKKK

Iban: DK7420003485699782