Skandinavisk selskab for folk
der holder og holder af
ungefødende akvariefisk i naturform
Autologin:
Glemt login?

Foredrag 

Michael Tobler 

- Poecilia-arter under ekstreme forhold (f.eks. i sulfid-holdige kilder)
- Om hvordan Characodon-slægten har det i naturen i Mexico bl.a.  baseret på studierejse til området

 

Michael (kaldet Michi) Tobler, som er født i Schweiz, er i øjeblikket assisterende professor på Kansas State University. Han er en ivrig naturforsker, som er interesseret i alt, der lever i vand. 

Hans passion for fisk begyndte i gymnasiet, da han holdt cichlider fra den afrikanske Rift Valley. I gymnasiet deltog han i to ture til Costa Rica, og det  udløste hans interesse i den mellemamerikanske fauna, og siden da har han hovedsageligt holdt cichlider, poeciliider og krebsdyr fra dette geografiske område. 

I løbet af de seneste femten år er Michi blevet fortrolig med det naturlige liv og levesteder for mellemamerikanske fisk på blandt andet mere end tyve ekspeditioner til Mexico, Honduras, og Costa Rica. Hans forskning fokuserer på økologi og evolution hos ungefødende fisk. Han er først og fremmest interesseret i, hvordan ungefødende fisk har udviklet sig forskelligt, så de samlet er i stand til at leve i  et bredt udvalg af miljøer.

For mere information, besøg www.sulfide-life.info.

 

 

Om at holde og opdrætte lidt mere specielle og krævende ungefødere - i den sammenhæng også lidt om bevaringsarbejde

Ved Nigel Hunter, England, bl.a. med i ledelsen af GWG (Goodeid Working Gropup) og BLA (British Livebearer Associtation)

Om Nigel Hunter

Jeg er bare en almindelig akvarist med en passion for Goodeider og deres fremtid.

Mit navn er Nigel Hunter. Jeg er 50 år og har haft en passion for Goodeider i 30 år.

Jeg har været heldig at kende mange store akvarister, som ikke længere er hos os.

Sidste år var jeg i stand til at rejse til Mexico for første gang og indsamle Goodeider. Jeg var i stand til at følge i fodsporerne af en god ven og indsamle de Goodeider, han indsamlede i 1980'erne / 90'erne og siden delte med mig.

Jeg har nu fået fiskene tilbage til mit rum med akvarier: Skiffia sp. Zacapu, Hubbsina turneri og Allotoca zacapuensis.

Gennem årene har jeg holdt og opdrættet næsten alle tilgængelige arter.

I øjeblikket er Skiffia, Allotoca og Characodon- slægterne de vigtigste i min samling af fisk.

 

 

At indsamle og holde koldtvands levendefødende fisk

Miguel Figueiredo, 49 år, Software-ingeniør, gift, 3 børn.

Han begyndte med tropiske fisk i en alder af seks år. Dengang levede han  i Luanda, Angola, og han indsamlede og holdt fisk fra de nærliggende floder og damme. 

I en alder af otte år var normalt for ham at holde Synodontis, Cichlider og andre fisk fra Kwanza-floden sammen med almindelige akvariefisk, såsom guppyer, sværddragere og mollyer. Det tropiske miljø tillod ham at have mange plast skåle og spande, alle godt plantet til og fulde af fisk. Senere forsøgte han at gentage denne enkelhed i at holde fisk i Europa, men her var klimaet en forhindring.

Selv om han altid følte sig knyttet til Afrika, og mange indsamlingsture fandt sted der, herunder Atlasbjergene i Marokko, Bijagos øhav i Guinea-Bissau, den berømte Lake Niassa i Malawi og Killifisk-damme i Beira, Mozambique, er han i de seneste år blevet mere interesseret i den nye verden: Enten Nordamerika eller den sydlige del af Sydamerika, hvor der findes en stor mangfoldighed af "tropiske" arter, der kan holdes i mange regioner i Europa, under enkle, men effektive former.

Han bruger nu en kombination af de rigtige arter og de rigtige teknikker til at holde fisk på den mest simple akvaristiske måde.

Om foredraget

  • Indsamlingsture til Nordamerika og Sydamerika
  • Interessante ungeføder-arter og andre arter
  • Rum med koldtvandsakvarier
  • Kolde vandtanke og tanke til avl af ungefødere
  • Havedamme og drivhuse
  • Tricks og tips til at holde fisk i køligt vand